Taze Dağ Kekiği

Ürünlerimiz için tıklayınız

Taze dağ kekiği Nisan, Mayıs aylarında baharın habercisi gibi yeşermeye başlar. Köyümüz dağ kekiği konusunda belkide Türkiye’nin en iyi konumuna sahiptir. Ülkemiz kekik üretiminin büyük bir bölümü yabani kekik değildir. Yabani olmayan kekiklerin kalitesi haliyle oldukça düşük seviyededir. Biz köyümüzde kontrollü üretim yapmıyoruz. Bütün kekiklerimiz yabani olarak yetişmektedir.

Yüzlerce yıldır aynı bölgelerde dağ kekiği yetişmektedir. Kendi üremesi ile belli bölgelerde yetişir ve sadece belli oranlarda olmaktadır. Nisan, Mayıs aylarında topladığımız dağ kekiklerini birçok alanda kullanıyoruz. Sizlere bu yazımızda taze dağ kekiklerini nasıl değerlendirdiğimizi anlatacağım.

Dağ kekiğini nasıl değerlendiriyoruz

Sezonda toplamış olduğumuz kekikleri taze olarak satıyoruz. İsteyen kişiler Nisan, Mayıs aylarında bizden taze dağ kekiklerini alabilirler. Aldığınız taze kekikleri kendiniz kurutabilir, kekik yağı yapabilir veya istediğiniz alanda kullanabilirsiniz.

Toplamış olduğumuz kekikleri kurutuyoruz. Kuru kekik yapımını yaparken çok önemli noktalardan bir tanesi gölgede kurutmaktır. Dağ kekiği güneşte kurutulmaz veya kapalı bir ortamda kurutulmaz. Köy evlerinin dışında gölge alanlarda kurutuyoruz. Bu sayede en sağlıklı kuru kekikleri elde ediyoruz. Bütün yıl boyunca kuru dağ kekiği satışını yapabiliyoruz.

Taze dağ kekiklerinin bütün yıl boyunca taze olarak tüketilmesi için salamura işlemi yapıyoruz. Bütün ürünlerde olduğu gibi taze ürünleri saklamakta ve bütün yıl tüketmekte en güzel işlemlerden birisidir. Taze kekikleri cam kavanozlara koyuyoruz ve sıcak su ile vakumlama yapıyoruz. Harika taze kekiklerimizi bütün yıl boyunca alabiliyorsunuz.

Kekik yağı gibi mucizeyi yapıyoruz. Kendi üretimimiz olan zeytinyağı ile yabani dağ kekiğini sıcak su içerisinde bekletiyoruz. Kekik yağı elde ediyoruz ve mucizevi ilacı elde ediyoruz.

Taze dağ kekiği nasıl üretilir

Taze dağ kekikleri eğer kontrollü olarak üretilecekse fide veya tohum ile üretilebilir ama biz bu yolu tercih etmiyoruz. Çünkü kontrollü üretimde kekik kalitesi oldukça düşük oluyor.

Yabani kekik kalitesi çok üst düzeydedir. Özellikle yabani kekiklerin yetiştiği ortamlar çok önemlidir. Sanayi, yerleşim alanı gibi bölgelerden uzak olmalıdır. Etrafında veya çok yakın alanında orman olmalıdır. Bu bölgelerde yetişen taze dağ kekikleri üst düzey kalitededir.

Taze dağ kekiği ile ilgili bilgi almak için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz veya mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0