Kuru Üzüm Fiyatları 2020

Kuru üzüm fiyatları 2020 yılında beklentinin çok altında oldu. Bütün maliyet kalemlerinin yükseldiği ortamda kuru üzüm fiyatları 2019 yılına oranla düştü. Fiyatların 2019 yılının altında kalması birçok üreticiyi zarar eder hale getirdi.

Kuru üzüm için tek bir fiyat söylemek zor olur. Çünkü üretimi etkileyen birçok faktör vardır. Kalite, üretim teknikleri, üzümün cinsi gibi birçok faktör fiyatları etkilemektedir.

2020 yılında çekirdeksiz kuru üzüm fiyatı üreticide 13₺ olarak gerçekleşti. 13₺ fiyatı tarladan dökme işlenmemiş kuru üzüm fiyatıdır.

13₺ üreticiden alınan ürünler çöplerinden ayıklanır. Ayrıca üzüm içerisinde fire üzümler olur. Fireli üzümler ayıklanır. Üzüm maliyeti 2020 yılında satıcıya 18-20₺ aralığında fiyatlandı. Üzüm tüketiciye ulaşıncaya kadar paketleme, depolama ve kargo maliyetleri eklenmektedir. Bu yüzden kuru üzüm fiyatları 2020 yılında 25-35₺ aralığında şekillendi.

Organik kuru üzüm fiyatları 2020

Organik sertifikalı kuru üzüm fiyatları diğer bütün ürünlerde olduğu gibi daha yüksektir. Çünkü üretim esnasında kimyasal gübre kullanılmaz. Kimyasal gübre kullanılmaması %50 verim düşüklüğüne neden olmaktadır. Ayrıca kimyasal ilaç kullanılmasından dolayı hastalıklara karşı daha fazla açıktır. Bu yüzden verim düşüklüğü yaşanmaktadır.

Kimyasal gübre, ilaç kullanılmayan kuru üzümlerin fiyatları verim düşüklüğünden dolayı bir miktar fazla olur. Bu durum normaldir.

Gün kurusu üzüm fiyatları 2020

Gün kurusu üzüm, bütün aşamalarında hiçbir işlem uygulanmayan üzüm türüdür. Çekirdeksiz sarı üzümlerin kurutma esnasında potasyum maddesi kullanılır. Bu sayede üzümlerin daha hızlı kuruması sağlanır. Üzümler güneşin yakıcı etkisinden fazla etkilenmedikleri için renkleri sarı olur.

Ancak gün kurusu üzümde potasyum kullanılmaz. Kurutma aşaması yaklaşık 40 gün sürmektedir. 40 gün boyunca güneşte bekleyen üzümler harika aroma ve kaliteye sahip olmaktadır. Ancak gün kurusu üzüm üretmenin riskleri çok fazladır. Bu yüzden gün kurusu üzüm fiyatları çok yüksektir. Ayrıca riskleri sebebiyle üreticiler tarafından tercih edilmez. Bu yüzden fiyatları oldukça yüksektir.

Ürettiğimiz kuru üzüm özellikleri
  • Kimyasal gübre, ilaç kullanmadan üzüm yetiştiriyoruz
  • Üzümlerde sulama yapmıyoruz. Bu sayede üzüm taneleri çok büyümemekte ve aroması çok etkileyici olmaktadır.
  • Boğazda yakıcı bir etki bırakmaktadır.
  • Gün kurusu üzüm ve sarı çekirdeksiz kuru üzüm üretimleri yapıyoruz.
  • Üretim ve paketleme esnası dahil olmak üzere kimyasal hiçbir işlem uygulanmaz.
  • %100 geleneksel üretim teknikleri kullanılarak yapılmaktadır. Fabrikasyon veya endüstriyel hiçbir yöntem bulunmamaktadır.

Kendi üzüm bahçemizde ürettiğimiz sultaniye kuru üzüm ve gün kurusu üzüm hakkında bilgi almak için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz. Sipariş vermek için mağaza bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0