Semiz Otu Faydaları

Ege bölgesinde yetişen ve yoğurtlaması, kavurması, zeytinyağlı salatası gibi birçok çeşidi ile semiz otu şifa kaynağıdır. Sağlıklı beslenme için ve özellikle omega 3 özelliği için semiz tercih edebilirsiniz. Semiz otu faydaları nelerdir yazımızda bulabilirsiniz.

Biz semiz otu yetiştirmek için bir üretim yapmıyoruz. Tarlalarımızda bulunan sulak bölgelerde yabani olarak semiz otu yetişmektedir. Doğanın kendi tohumlaması sonucu, kendiliğinden üreyen semiz otlarını topluyoruz.

Ülkemizde yetiştirilen semiz otları genelde kontrollü olarak üretilmektedir. Belli bölgelerde tohum atılır ve semiz otu çıkması için sulama, ilaçlama ve gübreleme yapılır. Tabi ki kontrollü üretimde yetiştirilen semiz otlarının aroması tadı çok daha farklı olmaktadır.

Daha önce kimyasal işlem uygulanmamış bakir topraklarımızda yabani olarak yetişen semiz otlarını toplayıp demetliyoruz. Sadece taze semiz otlarıdır.

Semiz otu faydaları nelerdir

Omega 3 özelliği sayesinde kalp koruyucudur. Kalp damar sağlığı için tüketilmesi kesinlikle önerilir.

Kolestrolün düşürülmesinde inanılmaz faydalıdır.

Kanser tedavisinde çok faydalıdır. Antioksidan özelliği sayesinde hastalıklara karşı vücudu korur.

Hemoroide iyi gelmektedir. Böbreklerde bulunan kum, taşın düşmesini sağlar.

Bağırsak sağlığı açısından çok faydalıdır. Özellikle kabızlığa iyi gelir

Enerjiyi arttırır. Yorgunluk, halsizlik için birebirdir.

Semiz otu tarifleri

Semiz ile bizim yaptığımız ve ya bizim bölgede yapılan yemeklerden bazı örnekler sizlere vereceğim. Burada yazdığımızdan çok daha fazla yemek, salata çeşidi vardır.

Yoğurtlu semiz otu salatası

Semiz otlarını yıkadıktan sonra ince ince doğrayabilirsiniz. Ayrı bir kasede yoğurt, kaya tuzu, bir miktar limon suyu ve zeytinyağı karıştırıp semiz otunun üzerine döküyoruz. Karıştırdıktan sonra isterseniz üzerine pul biber atarak harika bir salata yiyebilirsiniz.

Semizotu kavurması

Kuru soğan ve semizi ince şekilde doğruyoruz. Soğan ve semiz otunu zeytinyağı içerisinde kavuruyoruz. Hatta içerisine bir miktar sarımsak atabilirsiniz. Domatesleri küp şeklinde doğruyoruz ve kavurmuş olduğumuzun içerisine ekliyoruz. Domates ile bir miktar kavurduktan sonra içerisine 3 bardak su ilave ediyoruz. Tuzunu ilave ettikten sonra pişmesini bekliyoruz. Suyunu çektikten sonra tabağa alın. Biz üzerine bir miktar yoğurt ve pul biber dökerek yiyoruz.

Vermiş olduğunuz siparişi tarladan topluyoruz ve aynı gün kargoya veriyoruz. Topraktan çıkardığımız gibi göndermeye çalışıyoruz. Size ulaştıktan sonra toprağını temizleyip, yıkadıktan sonra tüketebilirsiniz. Kargo aşamasında dayanması için temizleme yapmıyoruz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1