İlaçsız Zeytin Yaprağı

Zeytin yaprağının bir mucize olduğunu artık öğrendik. Özellikle ünlü doktorların zeytin yaprağının faydaları ile ilgili yapmış oldukları açıklamalardan sonra birçok kişi tarafından ilaçsız zeytin yaprağı için aranmaya başladık.

Bildiğiniz gibi tarlalarımızda kimyasal gübre, ilaç kullanmadan organik tarım yapıyoruz. İlaçsız zeytin yaprağı bulmak maalesef samanda iğne aramak gibi oldu.

Zeytin ağaçlarında kimyasal ilaç kullanımı

Zeytin üretiminde neden kimyasal ilaç kullanıldığını veya üreticilerin neden kullanmak zorunda kaldıklarını sizlere açıklayacağım.

Öncelikle ilk kabul etmemiz gereken ülkemizdeki üreticilerin bilgisiz ve yetersiz olmasıdır. Bir üretici ve köylü olarak bu kelimeyi kullanmak maalesef zoruma gidiyor ama gerçek olan budur. Üretimi yapan kişilerin yaşları genelde 50 yaş ve üzeridir. Eski düşünceli üreticilerin yapmış olduğu iki önemli hata var.

Üretim yöntemlerini geliştirmemeleri

Geleneksel usul ile üretimin en büyük savunucularından biri oldum. Ancak geleneksel üretim ile gelişmelere kapalı kalmayı ayırmak gerekir. Örneğin: 1 tarlayı traktör ile 2 saat içerisinde bellemek varken, el çapası ile 10 günde bellemenin hiçbir yararı yoktur. Ancak üreticilerimiz maalesef inanılmaz şekilde gelişime kapalıdır.

İlaçsız zeytin yaprağı
Bilinçsiz kimyasal ilaç kullanımı

Ziraat mühendislerinin bir çoğu tarım ilacı satan firmalarda çalışıyor. Yüzde (%) usulü ile tarım ilaçlarını köylülere satıyorlar. Köylüler karşılarında ağzı laf yapan mühendis gördüklerinde hemen ikna oluyorlar ve ağaçlarında ilaçları kullanmaya başlıyorlar. Üretimi 2 katına çıkaracağına inanılan tarım ilaçları, hastalıkları bitiren ilaçlar, toprağın verimini arttıran ilaçlar derken topraklar verimsizleşiyor. Ağaçlar hastalanıyor. Verimi düşen ağaçlara daha fazla ilaç gerekiyor ve her yıl farklı farklı ilaçlar deneniyor.

Kimyasal ilaç kullanımının insan sağlığına zararları üreticiler için hiç önemli değil. Önemli olsa bile para kazanmak zorundalar. Tarım ilacı kullanmazlarsa verim alamayacaklar ve buna tahammül etme şansları yok.

Biz nasıl üretim yapıyoruz ve farkımız nedir

Yaklaşık 200 yıldır Karaot Köyü’nde yaşıyoruz. Topraklarımızda hiçbir zaman kimyasal ilaç kullanmadık. Tarım ilaçlarına hiçbir zaman inanmadık ve insan sağlığını bozmak için üretilmiş maddeler olduğuna inandık.

Örneğin zeytin ağacımızda kurtlanma hastalığı olduğunda ısırgan otu suyunu ağaçlarımıza atıyoruz. Tarlalarımızda bulunan bütün hastalıklar için yine doğada çözüm var.

İlaçsız zeytin yaprağı çayı yaparak alzheimer, parkinson, tümör oluşumuna karşı, bağırsak ve solunum için, karaciğer yağlanmasının korunması, insülün dengesinin sağlanması gibi birçok konuda faydalıdır.

İlaçsız zeytin yaprağı siparişi vermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0