ORGANİK KURU İNCİR

Organik kuru incir söylemini son zamanlarda çok fazla duymaya başladık. Herkes ürününe organik diyor. Bütün köylerde yetiştirilen kuru incirler organik veya doğal incir diye satılıyor. Organik kuru incir almak için ne yapmalısınız ve neler dikkat etmelisiniz bu yazımda anlatmaya çalışacağım. Sadece bir üretici olarak dilim döndüğünce bu yazıları yazmaya çalışıyorum. Organik kuru incir alırken nelere dikkat edilmeli gibi önemli bir soruyu yazımızda cevap bulabileceksiniz.


Bir satıcı size “organik kuru incir gönderiyorum” diye söylediğinde organik gıda sertifikanızı görebilirmiyim diye sorun. Organik sertifikanın son geçerlilik tarihine ve incir ürününün sertifikada yazmasına dikkat edin. Eğer ürünün organik sertifikası varsa kuru incirler her yıl denetlenmektedir. Sertifikası olmayan ürünleri organik adı ile satmak yasak ve inandırıcı değildir.

Organik kuru incir alırken nelere dikkat edilmeli

Organik kuru incir olmasının ne önemi var Size genel kurallardan bahsetmek yerine kuru incir organik sertifikamızı nasıl aldığımızı ve hangi süreçlerden geçtiğimizi anlatacağım. Biz yıllardır incir üreticisiyiz. Her zaman doğal üretim yaptık ama önceden sertifika yoktu. 2008 yılında organik tarım yapacağımız ve sertifikasını almak için başvuruda bulunduk. Tarlamızdan ve incir ağaçlarımızdan numuneler alındı ve sertifika süreci başladı. Bütün ilaçlama ve gübreleri doğal ve organik şekilde yaptık. Örneğin; gübre için hayvan gübresi kullanıyoruz. Kurtlanmayı önlemek için ısırgan otunu suda bekletiyoruz ve ısırgan suyunu ağaçlara atıyoruz. Kimyasal hiçbir maddeyi tarlamıza sokmuyoruz. Başvuru yapılan tarihten 3 yıl boyunca tarlamız ve ağaçlarımız denetlendi. Herhangi bir kimyasal bulguya rastlanmadığı ve %100 doğal ve organik tarım yapıldığı tespit edildikten sonra sertifikamızı aldık. Her yıl denetlenmeye devam ediyoruz. Sertifikalar bir yıl süre ile veriliyor ve kimyasal bulguya rastlandığı anda organik sertifikalar iptal ediliyor. 2008 yılından bu yana hiçbir madde tespit edilmedi.

Organik kuru incir hangi özellikleri taşımalıdır

Organik sertifikamızı lütfen bizden isteyiniz. Geçerlilik tarihleri sürekli güncellendiği için bizim paylaşmamız daha uygun olmaktadır.
Organik kuru incir alırken nelere dikkat edilmeli gibi bütün soruları sitemizden bulabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1