DAĞ KEKİĞİ

Ürünlerimiz için tıklayınız
Türkiye'nin en kaliteli kekiği
48,00 
Yeni mahsül
98,00 

Taze dağ kekiği bahar ayları geldiğinde yabani olarak kendini göstermektedir. Özellikle dağlık bölgelerin çorak arazilerinde yetişir. Taze kekik müthiş bir şifa kaynağıdır. Taze ve kurusu yapılmaktadır. Bahar aylarında taze dağ kekiğinin çayı yapılır. Çiğ olarak tüketilebilir ve yemeklerde kullanılabilir. 

Taze kekik alırken en önemli nokta yabani olarak dağlık bölgede kendiliğinden yetişiyor olmasıdır. Çünkü ülkemizde dağ kekiği genellikle kontrollü olarak yetiştirilir. Seralar ve tarlalarda kontrol altında yetiştirilir. Tabi ki bu tarz bir yetiştiriciliğin dağ kekiğine uygun olduğu söylenemez. Kekik kendiliğinden yetişmelidir ve sadece mevsiminde çıkmalıdır.

Taze dağ kekiğini nasıl topluyoruz
Kuru dağ kekiği

Toplamış olduğumuz taze dağ kekiklerini güneşte kurumaya bırakıyoruz. Dağ kekiğinin kuruması için ilaç kesinlikle kullanılmamaktadır. Sadece güneşte doğal kurumaya bırakıyoruz. Doğal kuruyan dağ kekiklerini saklamaya alıyoruz. Eğer toz halinde isteyen olursa elekte ufalama yapıyoruz ve bu şekilde gönderiyoruz. Faydası ve şifaları saymakla bitmeyen dağ kekikleri için siparişlerinizi bekleriz.

Salamura dağ kekiği

Dağdan topladığımız taze kekikleri kavanozlara dolduruyoruz. Bir miktar limon koyuyoruz. Sıcak su ile vakumlama yapıyoruz. 2 yıl boyunca hiç bozulmadan taze dağ kekikleri yenebilir. İster salatalarınızda, isterseniz çiğ olarak tüketebilirsiniz.

Sadece Nisan-Mayıs aylarında taze kekik satın alabilirsiniz. Salamura kekik ve kuru dağ kekiği siparişlerini bütün yıl bizden temin edebilirsiniz. Instagram sayfamız olan @karaotorganik adresinden bizi takip edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0