Dağ inciri üretimi nasıl yapılır

Doğal dağ inciri üretiminin bütün aşamalarını detaylı açıklamamızda bulabileceksiniz. Dağ inciri üretimi nasıl yapılır gibi bütün soruları cevaplayacağım.

Dalında kurumaya başlamış dağ inciri

Dağ incirini taze olarak toplamadığımızda dalında kurumaya başlar. Rengi yeşilden, sarıya dönüşmeye başlar. En son sap kısımları kurur. Dalında güçsüzleşen dağ inciri kendiliğinden yere düşer. Bu durum incir için doğal sürecin tamamlanması demektedir. Yere düşen inciri isterseniz alıp hemen yiyebilirsiniz. Ancak tam kurumamış olan dağ inciri dalından koparılırsa aflatoksin maddesi oluşur.

Dalında kuruyup yere düşen kuru incir

Dalında kuruyan dağ incirleri toprağa düşer. Fazla vakit kaybetmeden incirlerin topraktan alınması gerekir. Eğer toprakta fazla durursa karınca veya böcekler incirleri yemeye başlar. Bu yüzden her gün incir ağaçlarının altında bulunan kuru incirleri topluyoruz. Yere düşen kuru incirlerin bazı bölgelerinde tam kuruma olmayabilir. Bazı bölümleri hafif yeşil kalabilir. Bu yüzden toplamış olduğumuz kuru incirleri uygun bölgelere götürerek birkaç gün civarında güneşte bekletiyoruz.

Tam kurumaya ulaşan kuru incirleri defne yaprağı ile bandırıyoruz Kuru incir bandırma işlemi

Kuru incirlerin dayanıklı olması ve kurtlanma engellemek için bandırma işlemi yapıyoruz. Normalde hidrojen peroksit maddesi ile bandırma işlemi yapılmaktadır. Ancak biz %100 doğallık ve geleneksel yöntem ile üretim taraftarı olduğumuz için bu yolu kesinlikle kullanmıyoruz. Geleneksel yöntem olan defne yaprağı ile bandırma işlemini yapıyoruz. Dalında kuruyup yere düşen incirler toprağa düştüğü için toz olur. Tozlardan incirin temizlenmesi için bandırma işlemi yapılır.

Bandırma işlemi biten kuru incirler güneşte 2 gün bekletilir

Bandırma işlemi yapılan incirler tekrar güneşe serilir. Yaklaşık 2 gün civarında tekrar kuruması beklenir. Defne yaprağı suyu ile güneşte bekleyen incirler tam korumaya ulaşır.

İstenilen kıvama gelen incirler sepetlere toplanır ve paketlemeye hazır hale gelir

Bandırma işleminden sonra güneşte bekletilen incirler toplanır ve paketlenmeye başlanır. Paketlenme esnasında içerisinde yırtık, yarık ve içi boş olanlar ayıklanır.

Kuru incirler paketlenirken yabani defne yaprağı konularak paketlenir

Yabani defne yaprağı ile dağ incirlerini paketleriz. Defne yaprağının kokusu ve doğallığı kuru incire geçer. Daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Sepette dağ inciri Organik dağ incirini köyümüzdeki üreticilerden sipariş vermek için tıklayınız.

Dağ inciri üretimi nasıl yapılır sorusuna üretici olarak sizlere anlatmaya çalıştım.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0