Yerli Tohum Fide

Yerli tohum fide ifadeleri ülkemizde yanlış kullanılmaya devam ediyor. Ülkemizde yetiştirilen bütün tohumlara yerli tohum denilmektedir. Ülkemiz sınırları içerisinde yetiştirilen bütün tohumlar yerli tohum olarak ifade edilmektedir. Ülkemizde herkes aslında atalık tohum aramaktadır. Binlerce yıldır ülkemiz topraklarında dede, ninelerimizden günümüze aktarılan tohumlar aranmaktadır.

Yerli fide için ön sipariş formunu doldurmanız gerekiyor. Ön sipariş için tıklayınız.

Karaot Köyü’nde yetiştirdiğimiz atalık tohumlarımızı fide haline getirdik. Aldığınız fideleri toprağa dikebilirsiniz ve gelecek nesiller için tohumlarını alabilirsiniz. Bir sonraki senelerde kendi fidelerinizi kendiniz yetiştirebilirsiniz. Kendimiz, geleceğimiz ve ülkemiz için yerli tohum sahibi olabilirsiniz.

Binlerce yıldır günümüze aktarılan tohumları yaşatmaya çalışıyoruz. Uzun yıllardır Karaot Köyü’nde yaşayan üreticiler olarak topraklarımızı koruduk. Hibrit tohumu köyümüze sokmadık. Herzaman yerli tohum ile üretime devam ettik. Bakir topraklarımızda kimyasal gübre, ilaç kullanmadan üretim yaptık.

Birçok kişi tarafından “nerde o eski domatesler, biberler, patlıcanlar…” laflarını duyuyorum. Dedelerimizin, ninelerimizin yedikleri domates, biberleri sizlerin yetiştirmesini sağlıyoruz.

Fideleri nasıl yetiştireceğinizi, tohum alımlarını nasıl yapacağınızı bizlerden öğrenebilirsiniz. En büyük amacımız yerli tohumların ülkemize yayılmasıdır. Bu sebeple elimizden geldiğince sizlere tohum alımı, fide yetiştiriciliği, fide dikimi, hastalıklarla mücadele, ürün toplama gibi bütün konularda bilgi vermeye çalışacağız.

2000’li yılların başında yerli tohumlar yok edilmeye başlanmıştı. Bu dönemlerde bütün köylere hibrit tohumlar dağıtıldı. Birçok köyde verimlerinin daha yüksek olması, sebzelerin şekil olarak daha düzgün olması gibi sebepler yüzünden tercih edildiler. Biz Karaot Köyü üreticileri olarak topraklarımızda yerli tohum ile üretime devam ettik. Atalık tohumların önemini yıllar öncesinde biliyorduk. Köyümüzde yaklaşık 100 farklı çeşide yakın tohuma ulaştık. Birçok yöreden aldığımız tohum değişimleri sayesinde bu rakamlara ulaştık.

Yerli Tohum Fide” yazısında 6 düşünce

  1. Gökhan Yılmaz diyor ki:

    Merhaba.
    5 paket fide almak istiyorum. Toplam 250 fide oluyor sanırım. Ayrıca yaptığınız çalışmaları çok takdir ediyorum. Yıllardır sizi takip ediyorum.

  2. Yeliz Hayat diyor ki:

    300 metrekarelik bahçem için fide almak istiyorum. Tam olarak ne kadar fide gideceğini bilmiyorum. Siz yardımcı olurmusunuz. Beni ön sipariş listenize ekleyin lütfen.

  3. Seyhan diyor ki:

    Hayırlı akşamlar diliyorum. Bende çocuğum olduktan sonra merak sardım yerli tohum işine. Yeni keşfettim sizleri epeydir araştırıyorum. yerli adı altında bir sürü dolandırıcılık yapanlar var piyasada. O yüzden sizin bu konudaki ekip çalışmanız emek ve çabalarınız takdir edilir. Sizlere bol, bereketli Ekim dikim ve ürün verimi diliyorum. Sorum olacaktı ben Samsun’da oturuyorum. Tohum alma şansımız olur mu.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1