Kantaron Yağı Nasıl Yapılır

Ürünlerimiz için tıklayınız

Yabani kantaron çiçekleri ve hakiki zeytinyağı ile kantaron yağı yapılır. Mayıs ayının başlarında sarı kantaron çiçekleri yetişmektedir. Yabani olarak yetişen kantaron çiçekleri toplanılıp, zeytinyağı ile hemen buluşturulmalı. Kantaron yağı nasıl yapılır ve kaliteli kantaron yağı ile ilgili bütün detayları yazımızda bulabileceksiniz.

Bahar aylarının bitip yaz sezonunun girdiği dönemlerde kantaron çiçekleri olmaktadır. Nisan, Mayıs aylarında sıkça görülmektedir. Yılda sadece 20 gün olmaktadır ve diğer aylarda bulmak mümkün olmamaktadır.

Sarı kantaron çiçeklerinin üst kısımlarını toplayacaksınız. Ancak çok önemli bir not yazmak istiyorum. Kantaron çiçeklerini toplarken, kesinlikle kökleme yapmayın. Testere veya bıçak ile kantaron çiçeklerinin üst kısımlarını kesin. Kantaron otları, bir sonraki sene aynı bölgeden yine çıkmaktadır. Eğer kökünü alırsanız aynı bölgeden bir daha kantaron çıkmasını engelliyorsunuz.

Kantaron yağı nasıl yapılır
  • Nisan-Mayıs aylarında kantaron çiçeklerini toplayın
  • Kantaron çiçeklerini cam kavanozlar içerisine doldurun.
  • Cam kavanozu zeytinyağı ile doldurun. (Zeytinyağının en kaliteli tür olması gerekmektedir)
  • En az 45 gün süre ile bekletiniz. Eğer mide sorunları için kullanacaksanız gölgede bekletin. Eğer dış vücut için kullanacaksanız güneşte bekletin.
Kantaron yağı bekleme süresi

Kantaron yağı için çok az bilinen detay bekleme süresidir. Bu konuya üreticiler dikkat etmez. Tek tip kantaron yağı varmış gibi piyasada satılır. Ancak kantaron yağının güneşte ve gölgede bekleyen 2 yapılma şekli vardır.

  • Mide sorunları için kantaron yağı kullanacaksanız. Kantaron yağını 45 gün boyunca güneş görmeyen bir alanda bekletmelisiniz. Gölgede bekleyen kantaron yağları açık renkli olacaktır. Sarı ve kırmızı renk arasında bir renge dönüşecektir. 45 gün sonunda mayalanma sonuçlanacak ve bitkisel ilacınıza sahip olacaksınız. Kantaron yağını hergün aç karnına bir yemek kaşığı içebilirsiniz.
  • Dış vücutta yaşanılan sorunlar için kantaron yağı kullanacaksanız 45 gün boyunca güneşte bekletmelisiniz. Güneş ışınlarının direk geldiği alanda kantaron yağını bekletin. 45 gün sonunda tam mayalanma sonuçlanacak ve koyu kırmızı, bordo rengine sahip kantaron yağı olacak. Yüzlerce soruna deva olacak olan kantaron yağını bütün yıl boyunca evlerinizde kullanabilirsiniz.
Kantaron yağı yapımında kullanılan zeytinyağı

Kantaron yağı aslında en kaliteli zeytinyağı diyebiliriz. Zeytinyağının kaliteli özelliklerini kantaron çiçekleri ile en üst düzeye taşıyoruz. Yapımında zeytinyağının kalitesinin önemi çok fazladır. Eğer mümkünse üreticiden zeytinyağı almaya özen gösterin. İlk sıkım yapılan zeytinyağlarını tercih edin. Piyasada veya marketlerde ne olduğunu bilmediğiniz zeytinyağları ile kantaron yapmanın çok uygun olduğunu düşünmüyorum.

Köyümüzde yetişen yabani kantaron çiçeklerinden yaptığımız kantaron yağlarını istediğiniz zaman gönderiyoruz. Mide ve dış vücut için kantaron yağlarımız hazırdır.

Kantaron Yağı nasıl yapılır

Kantaron Yağı Nasıl Yapılır” yazısında 2 düşünce

  1. Elif Yildirim diyor ki:

    Kantaron yağı yapılan çiçekler yıkanmadan mı yapılıyor. Önce çiçeklerin yıkanıp, kurutulması gerekmiyor mu? Teşekkürler.

    • Admin diyor ki:

      Merhabalar,
      Kontrollü üretilen kantaron çiçekleri için yıkama yapılabilir. Üzerinde ilaç vs. olma durumu var. Ancak yabani olan çiçekler için bu işleme gerek yok. Hatta yıkamak faydasını azaltacaktır. Çünkü çiçekler üzerinde bulunan faydalı maddelerin bir bölümü yıkama sonucu yok olmaktadır.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1