Küçük İncir

Küçük incir son zamanların popüler atıştırmalığı oldu. Çay, kahve yanında sağlıklı kuru meyveler yemek için küçük boyutlu minik kuru incir tüketmek yaygınlaştı. Küçük incirin nasıl olduğunu ve son zamanlarda neden tercih edilmeye başlandığını açıklamaya çalışacağım.

Aslında incirin boyutunun önemi yoktur. Önemli olan içindeki doluluk, aroması, ilaçsız üretilmiş olması, incirin cinsi gibi faktörler önemlidir. Çünkü büyük olan incir ile, küçük olan incir aynı ağaçta yetişir. Her meyvede olduğu gibi meyvenin biri diğerine oranla daha fazla büyüyebilir. Ancak az büyüyen daha kalitesiz gibi bir durum olmaz. Hatta çoğu zaman küçük boyutlu olanlar daha güzel aromaya sahip olmaktadır.

Minik atıştırmalık incir

Piyasada bulunan incirler genelde ova inciridir. Ovada yetişen incirler sulanmaktadır ve küçük boyutta olan incirlerin iç kısımları tam oluşmamaktadır. Bu yüzden halk arasında incirin büyük olanı daha güzeldir, içi daha dolgundur gibi algı vardır. Ancak bu durum doğru değildir.

Sulama yapılmayan kuru incirlerde verim bütün incirlere aynı oranda dağılır. Küçük boyutta veya büyük boyutta olan incirlerin iç kısımları dolgundur. Özellikle bardacık ve dağ inciri türlerinin iç kısımları dolgun olmaktadır. Bu yüzden bardacık ve dağ incirlerinde boyut ayrımları yapmayız.

Küçük incir özellikleri
  • Dağlık bölgede yetişen kuru incirlerdir.
  • Bardacık veya dağ inciri cinsidir
  • Organik sertifikalı kuru incirlerdir. Üretim aşamasında kimyasal hiçbir işlem yapılmamıştır.
  • Sulama yapılmamıştır. Sulama yapılmadığı için aroma ve kalitesi üst düzeydedir.
  • Bandırma işlemi geleneksel usuller ile yapılmıştır. Defne yaprağı, kekik kullanılarak bandırma yapılmıştır. İncirlerin beyazlatılması için kullanılan hidrojen peroksit kullanılmamıştır.
  • Dalında kendisi kuruyan incirdir. Dal kurusu olduğu için aflatoksin oluşumu yoktur.
  • İç kısımları dolu olan minik incirlerden oluşmaktadır.

Bardacık inciri ve dağ incirinin iç kısımları dolgun olan küçük boyutlu incirleridir. Tek bir ısırıkta yenilebilir boyuttadır.

Özellikle sağlıklı organik atıştırmalık olarak küçük kuru incir tüketilebilir. Biz tarlada çalışırken veya öğle yemeği yiyemeyeceğiz zamanlarda herzaman yanımızda kuru incir bulundururuz. Kuru incirlerin arasına yerli badem veya yerli ceviz koyarız. 2-3 adet yediğimizde enerjimizi arttırır ve akşama kadar açlık duymamamızı sağlar.

Küçük incir veya minik atıştırmalık incir olarak tabir edeceğimiz organik kuru incirimizden almak için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1