Çekişte Zeytin

Sizlere en kaliteli zeytinden bahsedeceğim. Bilinen en eski zeytin yapma yöntemi, en kaliteli zeytin olan çekişte zeytin sizler için hazırladık ve nasıl yaptığımızı sizlere açıklayacağım.

Çekişte zeytin diğer adı ile yeşil kırma zeytin olarak bilinir. Yeşil kırma zeytin neden bu denli kalitelidir ve tadı nasıl olmalıdır.

Çekişte zeytin hakkında size pratik bilgiler vereceğim.

Yeşil kırma zeytin nasıl yapılır

Yeşil kırma zeytinin tadı hafif acı olur. Zeytin acı bir meyvedir. Zeytinin acısını almak gerekir. Yeşil kırma zeytinin acısı su içerisinde alınır. Su içerisinde bekletilen zeytinler 3-4 gün içerisinde bir miktar acısını suya verir. Sonrasında zeytinin suyu boşaltılır ve yeni su doldurulur. Su değiştirme işlemi 3-4 defa yapıldıktan sonra yeşil zeytin tadı istenilen hale gelir. Bazı kişiler 5-6 defa su değiştirme işlemi yaparlar. Bu durum biraz damak zevk ile alakalıdır.

Yeşil zeytin acı ne yapabilirim

Yeşil kırma zeytin tadı hafif acı olur, aslında makbul olanı budur. Ancak bazı kişiler hafif acı yemek istemeyebilir veya damak tatları buna uygun değildir. Bu durumun çözümü var. Size ulaşmış olan zeytinin suyunu boşaltın ve yerine yeni su ekleyin. 4 gün geçtikten sonra içinden bir adet zeytin alıp tadına bakın. Eğer yine acı geldiyse aynı işlemi tekrar yapın. Tadı size uygun olduktan sonra 1000cc kavanoz içine 1 yemek kaşığı kaya tuzu ve yarım adet limonu ekleyin. Birkaç gün bekledikten sonra afiyet ile yiyebilirsiniz.

Çekişte zeytin nasıl yapıyoruz

Karaot Köyü yüzlerce yıldır zeytin üretimi yapılan ege dağ köyüdür. Dünyanın en kaliteli zeytinlerinin yetiştiği topraklar arasındadır. Bizler bu dönemde Karaot Köyü’nde zeytin üretimini devam ettiren nesilleriz. Bütün zeytin üretimi Karaot Köyü’nde yetiştirilen topraklarda yapılmaktadır. Taş kırma işlemleri köylüler tarafından yapılmaktadır. Geleneksel usüller kullanmış ve katkı maddesi kullanılmadan üretilmiştir.

Çekişte sadece yeşil zeytinden yapılır. Siyah zeytinin çekiştesi olmaz. Yeşil zeytin asit oranı düşük ve en kaliteli zeytin türüdür. Ancak kaliteli çekişte zeytin için usta eller ve tecrübe gerekir.

Çekişte zeytin siparişi vermek için mağaza bölümünden ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

Çekişte Zeytin” yazısında bir düşünce

  1. Pingback: Kırma Zeytin Nasıl Yapılır - KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0