Kuru İncir Bozulur mu

Ürünlerimiz için tıklayınız
%100 Sağlıklı
48,00 

Bütün kuru meyveler gibi kuru incirinde dayanma süresi vardır. Kuru incirin dayanma süresini saklama koşulları etkiler. Bu yüzden ürünü size gönderen üretici / firma saklama koşullarını doğru şekilde yapması gerekmektedir. Size ulaştıktan sonra aşağıda yazacağım şekilde saklamanız uygun olacaktır. Kuru incir bozulur mu sorusuna cevap bulabileceksiniz.

Kuru incir sezonu ne zaman

Taze incir Temmuz ayında olmaktadır. İncirler dalında kurumaya başlayacağı için Ağustos-Eylül ayları kuru incir sezonudur. Hatta bazı dönemlerde Ekim ayı bile kuru incir için sezon diyebiliriz. İncirin sezonunu bilmeniz gerekmektedir. Çünkü inciri aldıktan sonra son kullanma tarihini incir sezonuna göre değerlendirmeniz gerekmektedir.

Kuru incir uygun saklandığı sürece yaklaşık 18 ay civarında bozulmadan tüketilebilir. Ancak bu süre incir sezonundan itibaren hesaplanmalıdır. Örneğin Nisan ayında aldığınız kuru incirin 8 ay önce üretildiğini bilmeniz gerekmektedir.

Kuru incir nasıl saklanmalı

İncirin öncelikle güneş görmemesi gerekir. Eğer incir güneş görürse kurtlanmaya ve ekşimeye başlar. Kuru inciri buzdolabında saklayabilirsiniz. Kuru incir buzdolabında saklandığı takdirde 1 yılı aşkın süre dayanmaktadır. Eğer buzdolabında yeriniz yoksa veya buzdolabında saklamak istemezseniz güneş görmeyen bir alanda saklayabilirsiniz. İncirin bulunduğu bölge serin olması gerekir. Güneş görmeyen bir alanda inciri ağzı kapalı bir kap içinde saklayabilirsiniz. Bu şekilde 1 yıla yakın incirde bozulma yaşanmaz. Ancak incirin hava almamasına özen gösterin.

Kuru incir bozulur mu

Kuru incir bozulur ama incirin her şekil değiştirme halini bozulma olarak görmemek gerekir.

Kuru incir dış gövde şekerlenmesi

Kuru incirde bandırma işlemi yapıldığı için belli dönemden sonra üst bölümü şekerleme yapabilir. İncir ballı olduğu için belli süre sonra dışına balını vermeye başlar. Eğer soğuk ile temas ederse üst kısmı beyaz şekerleme yapabilir. Bu durum bozulduğu anlamına gelmez ve sıkıntılı bir durum değildir. Eğer bu şekilde yemek istemezseniz sıcak bir su içerisinde 2dakika bekletin ve güneşte 7-8 saat kuru inciri bekletin. Yumuşak ve şekersiz hale gelecektir.

Kuru incir ekşimesi

Kuru incir yediğinizde bazen ekşi bir tat alabilirsiniz. Kuru incirin ekşimesi genelde kurutma yöntemi ile alakalıdır. Eğer kuru incir tam kuruma olmadan toplanır ve saklama alanlarına alırsa. Tam kuruma olmadığı için ekşime yapabilir. Eğer almış olduğunuz bir paket içerisinde birkaç incirde ekşime varsa muhtemelen kurutma esnasında gözden kaçan incirlerdir. Ancak genel anlamda hepsi ekşi ise yememenizi ve farklı bir durum olduğunu düşünebilirsiniz.

Kuru incirde küflenme

Özellikle incirin içini açtığınızda küf renginde maddeler varsa incir bozulmuştur. Bu tarz incirleri kesinlikle yemeyin ve çöpe atın.

Karaot Köyü’nde kendi ürettiğimiz organik sertifikalı kuru incirlerimizden almak için mağaza bölümünü inceleyebilirsiniz. Üreticiden bardacık inciri ve dağ inciri siparişi verebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0