Kuru İncir Reçeli

Kuru incir reçeli en kaliteli reçel türlerindendir. Kahvaltıların en önemli seçeneklerinden olan reçel için genelde şeker kullanılır. Reçel içerisinde kullanılan şeker yüzünden birçok kişi yememeyi tercih etmektedir.

Hiçbir ürünümüzde kimyasal madde kullanmadan üretmeye özen gösteriyoruz. İncir reçeli üretiminde şeker kullanmadan ürettik. İncirin kendisi başlı başına bir doğal şekerdir.

Kuru incir reçelini şekersiz nasıl ürettik

Geleneksel usüller ile reçel üretmek için ninelerimize sorduk. Köyümüzde bulunan ninelerimiz geçmiş dönemlerde reçeli pekmez ile yaptıklarını söylediler. Belli oranlarda üzüm pekmezi kullanarak kuru incir reçelini yaptık ve inanılmaz bir tat elde ettik.

kullanarak kuru incir reçelini yaptık ve inanılmaz bir tat elde ettik.

Kendi yapmış olduğumuz üzüm pekmezi ve kendi incir bahçelerimizden toplamış olduğumuz ilaçsız kuru incirlerle ürettiğimiz kuru incir reçeli sıcak olarak vakumlayıp kargoya vermeye başladık.

Şekersiz kuru incir reçeli üretimi

Dağ inciri veya bardacık incirlerini reçel üretiminde kullanıyoruz. Bütün incirlerimiz dal kurusudur ve piyasada eşi bulunması zor kalitededir. Kuru incirleri ufak boyutlarda dilimliyoruz.

Büyük bakır tencerelere koyuyoruz ve su ilave ediyoruz. Odun ateşinde kaynatmaya başlıyoruz. Odun ateşinde yavaş yavaş kaynayan kuru incirler tam kıvamına ulaşıyor. Bu arada ara sıra karıştırmayı unutmamalıyız. İstenilen kıvama yaklaştığında bir miktar üzüm pekmezi ilave ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 1 saat civarında yine kaynamasını sağlıyoruz. Pekmezin vermiş olduğu renk ile hafif koyu bir renge reçel bürünmektedir.

Dikkat edilmesi gereken önemli nokta

Kuru incir reçeli kesinlikle odun ateşinde yapılmalıdır. Yaklaşık 5-6 saat civarında kaynamalıdır.

Karaot organik ürünler

İstenilen kıvama ulaştıktan sonra tahta kaşıklar ile cam kavanozlara reçeli koyuyoruz ve sıkıcı ağzını kapatıyoruz. Kavanozu ters çevirip vakumlama işlemini yapıyoruz.

Yukarıdaki işlemleri uygulanan incir reçeli ağzı açılmadan çok uzun süre dayanmaktadır. Buzdolabında saklandığı sürece hiçbir sıkıntı çekmeden istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Kuru incir reçelini nasıl tüketmeliyiz

Bizim yapmış olduğumuz reçel içerisinde herhangi bir koruyu madde olmadığı için dayanma süresi oldukça azdır. Ağzı açılmadan 1 yıl saklanabilir. Ancak ağzı açıldıktan sonra 10 gün içerisinde tüketilmesi gerekir. Bu sebeple ufak kavanozlarda satmayı uygun gördük.

Youtube kanalımızdan videolarımızı takip edebilirsiniz.

İlaçsız ve şekersiz incir reçeli isteyenler mağaza bölümünden bize ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0