Üzüm Nasıl Kurutulur

Ürünlerimiz için tıklayınız

Üzüm en fazla tarım ilacının kullanıldığı meyve türlerindendir. Şifa bulmak için kuru üzüm alıyoruz ama üretim esnasında inanılmaz kimyasal tarım ilacının kullanıldığını bilmeniz gerekiyor. Sizlere bu yazımızda üzüm nasıl kurutulur ve %100 ilaçsız üzüm nasıl olur anlatacağım.

Üzüm kurutma aşamaları ülkemizde sır gibi saklanıyor sanki. Kimse üzüm kurutma aşamasında kullanılan kimyasalların ne kadar zararlı olduğunu ve ne için kullanıldığını net olarak açıklamıyor. Bu yüzden üzüm kurutma aşamalarını sizlere detaylı açıklamak istedim.

Üzüm kurutma aşaması

Üzümler taze olarak dalından kesilir. Sergi alanı denilen tarlada bulunan boş bölümlere getirilir. Bu alanda daha önceden hazırlanmış olan potasyum ve zeytinyağı ile hazırlanan suya üzümler bandırılır. Potasyum üzümün güneş ışınlarından direk etkilenmesini önler ve üzümün çok hızlı kurumasını sağlar. Zeytinyağı üzümün parlak kurumasını sağlar.

Üzüm kurutma esnasında neden potasyum kullanılır

Potasyum üzümün çok hızlı kurumasını ve güneşin üzümü yakmamasını sağlar. Eğer potasyum kullanılmazsa üzümler 30-40 gün arasında kurumaktadır. Potasyum kullanılan üzümler 7-8 gün arasında kurumaktadır.

7 gün içerisinde kuruyan üzümün riski çok düşüktür. Ancak 40 günü bulunan kuruma döneminde yağmur yağarsa bütün üzümler hurda olur. Bu yüzden üreticiler bu riske hiçbir zaman girmezler. Çünkü Eylül-Ekim aylarında yağmur yağma ihtimali oldukça yüksektir.

İlaç kullanılmayan çekirdeksiz kuru üzümün rengi sarı olmaz. Güneş ile ilaçsız temas ettiği için rengi siyah olur. Sarı rengi veren potasyum maddesidir.

Karaot Organik Ürünler
İlaçsız kurutulan kuru üzüm
  • Hiç ilaç kullanılmayan çekirdeksiz sarı üzümün rengi siyah olur. Güneş ile üzüm direk temas ettiği için rengi siyaha döner. Sarı renk olması için koruyucu madde kullanılması gerekir.
  • İlaç kullanılan üzüm 7 günde kurur. İlaçsız kurutulan üzümler 40 günde kurumaktadır.
  • 40 gün içerisinde yağmur yağması durumunda bütün üzüm telef olabilir. Bu yüzden üreticiler ilaçsız kurutmaya yanaşmaz. Çünkü çok risklidir.
  • Sadece güneşin kuruttuğu üzümün aroması oldukça farklıdır. Tadına baktığınızda resmen kaliteyi, şifayı hissedeceksiniz.
İlaçsız kuru üzüm ürettik

Bütün üretim aşamalarında tarım ilacı kullanmadık. Sıfır ilaçlama yaparak üzümleri yetiştirdik. 60 yıllık üzüm bağlarımızda sulama bile yapılmamaktadır. Tamamen doğanın bize sunduğu gibi üzümler yetişmektedir.

Kurutma esnasında potasyum kullanmadık. Taze üzümleri serdik ve güneşte 40 gün civarında beklettik. Belkide Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan naturel çekirdeksiz kuru üzüm ürettik.

Hiçbir aşamasında tarım ilacı kullanılmayan, güneşte kurutulan çekirdeksiz kuru üzüm ürettik. Ayrıca üzüm nasıl kurutulur sorusuna bir miktar cevap olmaya çalıştık. Mağaza bölümünden kontrol edebilirsiniz. Üretimimiz kısıtlı olduğu için stoklarla sınırlıdır. Mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

Üzüm Nasıl Kurutulur” yazısında bir düşünce

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1