Ucuz İncir

Ucuz kuru incir almak istiyorsanız incir sezonunda toplu alım yapabilirsiniz. Kuru incir en uygun fiyatlı Ağustos, Eylül aylarında olmaktadır. Sezondan sonra fiyatlarda artışlar yaşanır.

İncir sezonu Temmuz ayında başlar ve Eylül ayının sonlarına kadar devam eder. Bu dönemde piyasada çok fazla incir bulunur. Kalitesi yüksek ve fiyatı uygun çok fazla incir bulunur.

Kuru incirler paketlenirken yabani defne yaprağı konularak paketlenir

Köylüler ellerinde bulunan incirleri çok fazla muhafaza etmek istemezler. Çünkü kuru incir muhafazası sıkıntılıdır. Kuru incirlerin kurtlanmaması, iç kısımlarının ekşime yapmaması için bandırma işlemi yapılması gerekmektedir. Üreticiler kendi evlerinde yiyecekleri kadar incir için bandırma işlemi uygular ve diğer kısmını tüccarlara satarlar. İncirleri alan tüccarlarda bandırma işlemi yapılmamış incir isterler. Çünkü kendileri peroksit maddesi kullanarak uygulama yaparlar.

İncir ne zaman alınmalıdır

Kuru incir bütün yıl boyunca alınabilir. Kuru incir düzgün işlemlerden geçirildiyse ve doğru muhafaza edildiyse bozulmadan 1,5 yıl boyunca dayanabilir. Bu yüzden bütün yıl boyunca kuru incir alabilirsiniz.

Ağustos, Eylül, Ekim aylarında kuru incirlerin dalından toplanıp gönderildiği dönemlerdir. Bu sebeple bu dönemlerde eğer imkanınız varsa fazla miktarda alım yapabilirsiniz. Üreticilerin ellerinde incir olduğu için bu dönemler ucuz incir için biçilmiş kaftandır.

Doğranmış / Kesilmiş kuru incir

İncirler dalından yere düşer ve düşme esnasında bazı bölümleri yara alabilir. Ufak boyutta da olsa yara alan incirler düzgün incirler arasına konulmaz. Bu tarz incirler doğranır ve reçel, tatlı gibi kullanımlar için hazır hale getirilir.

Kuru incir için defolu ürün diyebileceğimiz doğranmış kuru incir fiyatları çok daha uygun olmaktadır. Eğer reçel, tatlı, aşure gibi kullanımlar için kuru incir ihtiyacınız varsa doğranmış kuru incir almanızı öneririm.

Hangi yörenin inciri daha ucuz olur

İncir denildiğinde akla Aydın gelmektedir. Ancak incir sadece Aydın’da değil ülkemizin birçok bölgesinde yetiştirilmektedir. İzmir, Muğla, Bursa, Manisa gibi bölgelerde kuru incir üretilmektedir.

Aydın ve İzmir bölgesinin incirleri dünyanın en kaliteli incirleridir. Dünya kalitesinin çok üzerinde kaliteye sahiptirler. Bu yüzden Aydın ve İzmir bölgesinde yetişen kuru incirlerin fiyatı biraz pahalı olabilir.

Manisa’da lop incir diyebileceğimiz kuru incir yetişir. Büyük boyutlu olur ama kalitesi oldukça düşüktür. Aydın bölgesinin incirine göre oldukça ucuz fiyatlıdır.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0