İşlem Görmemiş Kuru İncir

Kuru incir bütün yıl boyunca saklanabilmesi için belli işlemlerden geçmektedir. Özellikle incir bandırma işlemi bütün kuru incirlere uygulanmak zorundadır. Eğer incir bandırma işlemi uygulanmazsa kuru incir 4-5 ay içerisinde şekerlenmeye başlar. Ayrıca kurtlanmanın önüne geçmek için incir bandırma işlemi yapılması gerekmektedir. Defne yaprağı veya kekik ile bandırma işlemi yapılmayan kuru incirler 4-5 ay sonrasında kurtlanmaya başlar. Defne suyunun kurtların oluşmamasında çok önemli etkisi vardır. İncir bandırma işlemi geleneksel bir yöntemdir ve kuru incirin yararlı etkilerini korumaktadır. Sağlık açısından hiçbir olumsuz etkisi yoktur. İşlem görmemiş kuru incir nadir bulunmaktadır.

İncir bandırma işlemi nedir

Kuru incirin daha fazla dayanması ve kurtlanma olmaması için defne yaprağı ve tuz ile kaynar su içerisinde bekletilir. Defne suyu sayesinde kuru incirler korunur ve kurtlanma engellenir. Bahsetmiş olduğum bandırma yöntemi geleneksel yöntemdir ve önerilen yöntemdir. Birçok büyük üretici ve fabrikalar peroksit maddesi ile işlem yapmakta ve kuru incirleri kimyasal işlem ile korumaktadır.

İşlenmemiş Kuru İncir Nedir

Dalında olgunlaşan kuru incirin yere düştükten sonraki hali diyebiliriz. Herhangi bir işlemden geçmeden evinize gönderilecektir. İncir bandırma işlemi yapılmamış halidir. Dalında kuruyan incirin işlem görmeyen en doğal halidir.

İşlenmemiş kuru incirin satışı sadece incir sezonunda yapılır. İncir sezonunun sonunda bütün incirlerde bandırma işlemi yapıldığı için işlenmemiş kuru inciri sadece incir sezonunda alabilirsiniz.

İşlenmemiş kuru incir özellikleri

  • Kuru incirin en doğal halidir.
  • İncir geleneksel şekilde bandırılsa bile tuz ve defne yaprağı incirin tadında hafif farklılık yaratır. İşenmemiş kuru incir için bu durum söz konusu olmaz.
  • İşlem görmemiş kuru incir bulmak çok zordur. Sadece incir sezonunda satın alınabilir. Ekim ayından sonra işlem görmeyen incir bulmak imkansızdır.
  • Bandırma suyuna girmediği için incirin rengi daha beyaz olur.
  • 4-5 ay içerisinde tüketilmelidir. Mart ayından sonra işlenmemiş kuru incir bozulmaya başlar.
  • Güneş görmeyen bir alanda saklanmalıdır.
  • Ağzı kapalı ve hava almayacak bir kap içerisinde saklanmalıdır.
  • Buzdolabında saklanabilir. Eğer buzdolabında yer yoksa dışarıda da saklanabilir.

Özellikle ağzının tadını bilen, gurme ve kuru incir sevdalılarının aradığı özel incirdir. Kendi dalında kuruyan ve aynı şekilde evlerinize kadar gönderdiğimiz işlem görmemiş kuru incir için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0