Ata Tohum Patlıcan

Karaot Köyü’nün bakir topraklarında ata tohum patlıcan ürettik. Binlerce yıllık ata tohumlar ile ürettiğimiz ender patlıcan türlerinden biridir.

Ata tohum patlıcan özellikleri

  • Günümüze kadar uzanan Anadolu topraklarına ait ata tohumlar ile üretilmiştir.
  • Tohumun fideye dönüştürülmesi bizzat köylüler tarafından yapılmış ve ilaçlama yapılmamıştır.
  • Yerli tohum sebzelerin bulunduğu toprakta son 5 yıl kimyasal işlem uygulanmaması gerekmektedir. Aksi halde üretimi imkansızdır. Bizim topraklarımızda hiçbir zaman kimyasal işlem uygulanmamıştır.
  • Kimyasal gübre, ilaç uygulanmadan üretim yapılmıştır.
  • Organik tarım teknikleri kullanılarak üretim yapılmıştır. Organik sertifikaları mevcuttur.
  • Ürünlerin verimini arttırmak için hayvan gübresi kullanılmıştır.
  • Hastalıklarla mücadele için kendi yaptığımız bitkisel ilaçlar kullanıldı. Örneğin (sebzelerde oluşan kurtlanma, ballık sorunları için dut yaprağını 60 gün su içerisinde beklettik ve suyu sebzeler üzerinde kullandık)
Ata Tohum Patlıcan

Yerli tohum patlıcan fiyatları

Patlıcan fiyatlarından bahsederken yerli tohum ile hibrit tohum patlıcanı farklı ele almakta fayda var. Çünkü bir sebzenin kalitesini, değerini etkileyen birçok faktör bulunmaktadır.

Hibrit tohum ile üretilen patlıcan 1 kökenden 8-10 kg civarında ürün verirken, yerli tohum ile üretilen patlıcan 1kg civarında ürün vermektedir. Çünkü bir kökenden verilecek ürün bellidir. Daha fazla ürün alabilmek için genetiği ile oynanmamıştır. Toprağın bize verdiği, vereceği miktar bellidir.

Ata tohum ile üretilen sebzelerde mücadele oldukça zordur. Bütün yöntemler geleneksel usuller ile yapılmaktadır. Örneğin; patlıcan üretirken bol sulama yapmak gerekir. Sulama yapınca patlıcan kökeninin bulunduğu çevreden birçok yabancı ot çıkmaktadır. Yabancı otları yok etmek için çapalamak gerekir. Bazı bölgeleri traktör, çapa makinesi ile yok etmek mümkündür. Ancak kökün bulunduğu bölgeleri el ile çapalamak gerekir. Bu durum günlerce süren uzun işçilik gerektirir. Ancak hibrit tohumlar ile üretilen ürünlerde yabancı otları yok eden tarım ilaçları vardır. Tarım ilaçlarını kullanarak 1-2 saat içerisinde bütün tarlanın yabancı otlarını yok edebilirsiniz. Sadece yabancı otları öldüren tarım ilaçları vardır. Tabi ki tarım ilaçları sebzeler üzerinde kalıntılar oluşturmakta ve insan sağlığını maalesef tehdit etmektedir.

Bahsetmiş olduğum sebeplerden dolayı yerli tohum patlıcan fiyatları bir miktar yüksek olabilir ama üreticinin istediği veya ciddi para kazanabildiği bir ücret hiçbir zaman olmayacaktır.

Üretim aşamalarımız için youtube kanalımızı ziyaret edebilirsiniz.

Ata tohum patlıcan sipariş verebilmek için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Ata Tohum Patlıcan” yazısında 2 düşünce

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1