Üreticiden Kuru İncir

Karaot Köyü’nde yetiştirdiğimiz kuru incirleri evlerinize gönderiyoruz. Üreticiden kuru incir ile ilgili bütün detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Rakımı yüksek ve şehir merkezinden 20 kilometre uzakta bulunan köyümüz iklim, hava koşulları, toprak olanakları bakımından incir yetiştiriciliğine en uygun bölgelerden biridir. Dünyanın en kaliteli toprakları olarak bilinen Kemalpaşa – Salihli mevkisi arasında bulunur.

Kuru incir çeşitleri

Dağ inciri ve bardacık inciri olarak 2 farklı kuru incir çeşidimiz bulunmaktadır. Kuru incir çeşitleri arasında bulunan farklar nelerdir sorusuna cevap almak için tıklayınız. Üretim teknikleri bakımından bütün incirlere aynı tekniği uyguluyoruz.

Dağ inciri : Aydın incirinin dağlık bölgede yetişen türüne verilen adıdır. Şehirden uzak bölgelerde ve dağ köylerinde yetişmesi gerekir. Dış kısmı sarı – beyaz arasında renktedir. İçerisi ballı ve dolgundur.

Bardacık inciri : İzmir bölgesinde daha fazla yetişir. Ege’de yaşayanlar ve incir ile ilgilenenler tarafından incirin şahı olarak bilinir. Birçok bölgede en kaliteli incir türü olarak bilinir. Sap kısmı uzun ve gövdesi hafif beyaz çatlaklardan oluşur. Rengi dağ incirine göre biraz daha koyudur. İç kısmı kırmızı ve dolgundur. Kurtlanma çok az miktardadır.

Kuru incir kimyasal işlemler

Maalesef kuru incir tüketicinin eline ulaşıncaya kadar birçok işlemden geçmektedir. Teknolojinin üretime girmesi, üreticilerin azlığı, hastalıklarla mücadele gibi sebeplerden dolayı köylüler kuru incir üretiminde kimyasal işlemlere başvurmaktan hiç çekinmiyorlar.

Kimyasal tarım ilaçları bütün yıl hastalıklarla mücadele, incir veriminin artması gibi nedenlerle incir bahçelerinde kullanılır. Ayrıca kuru incir kurtlanma sorunu olmaması için peroksit sıvısı kullanılmaktadır. Biz nasıl üretim yapıyoruz.

Kimyasal olmadan kuru incir üretimi

Verim arttırmak için sadece hayvan gübresi kullanıyoruz. Tarım ilaçlarını incir bahçemize hiç sokmadık. Hastalıklarla kendi yapmış olduğumuz doğal ilaçlar ile mücadele ediyoruz.

İncirler dal kurusudur ve dalda kendisi kuruyor. Kurtlanma sorunu oluşmaması için doğal bandırma işlemi uyguluyoruz. Defne yaprağı ile bandırma işlemi yapıyoruz.

Organik dağ inciri
Üreticiden kuru incir farkı

Bütün ürünlerde olduğu gibi üreticiden kuru incir almanın da birçok faydası vardır. Üretici kendi bahçesine bütün yıl boyunca aynı üretim tekniği ile bakıyor ve incir zamanında toplamasını yapıyor. Tek bir üretim tekniği ile bandırma, ilaçlama, toplama uyguladığı incirleri kendisi sizlere gönderiyor.

Ancak büyük firmalar birçok üreticiden toplamış olduğu incirleri harmanlıyor ve paketleme yapıyor. Birçok yöreye ait olan incirler bir araya gelebiliyor ve tek bir paket içerisinde bile incirler birbirinden farklı olabiliyor.

Nasıl sipariş verebilirim

Sezonda taze ve kuru incir olarak köyümüze gelerek alım yapabilirsiniz. Eğer köyümüzden alım yapacaksanız lütfen öncesinden arayınız. Mağaza bölümünden ürünleri ekleyebilir ve adres bilgilerini bize ulaştırabilirsiniz. Ayrıca iletişim bölümünden bize ulaşabilir ve sipariş verebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1