Taze Yaprak Fiyatı

Ürünlerimiz için tıklayınız

Türk mutfağının en önemli yemekleri arasında bulunan sarma kültürü için en uygun yaprak taze üzüm yaprağıdır. Sadece Mayıs ayında toplanılan ve taze olarak sarılabilen yaprakları bütün yıl tüketebilmek için salamura yapmak veya taze olarak vakumlamak gerekmektedir. Salamura yaprak fiyatını belirleyen Mayıs ayında oluşan taze yaprak fiyatı olmaktadır. Bu yazımızda taze yaprak fiyatının nelerden etkilendiğini ve fiyatlarının nasıl değiştiğini sizlere açıklayacağım.

Taze yaprak fiyatı etkileyen faktörler

Bahar ayları geldiğinde üzüm bağlarında bulunan yapraklar yeşillenmeye ve kendini göstermeye başlar. Mayıs ayının başlarında yapraklar ideal büyüklüğe ulaşır. Mayıs ayının ilk başlarında yapraklar çok tazedir. Bu dönemde toplanılan yapraklar çok kaliteli olur.

Nisan-Mayıs aylarında dolu yağması bütün yaprakları mahvedebilir. Bu dönemde havaların nemli gitmesi, hava kirliliği gibi sebepler yaprakları olumsuz etkiler. Ayrıca üzüm bağları çok fazla hastalık kapmaktadır. Bahsettiğim sebeplerden dolayı rekolte düşebilir. Verim düştüğünde taze yaprak fiyatları oldukça yükselir.

Ayrıca, üzüm bağı yetiştirmek oldukça maharet ister. Yetiştirmek zor olduğu için üreticiler üzüm bağlarını her geçen yıl köklemeye başladılar. Üzüm bağı yetiştiriciliği azaldıkça taze yaprak fiyatları ve kuru üzüm fiyatları yükselmeye başladı.

İlaçsız taze yaprak

Asma yaprağında en büyük sorun ilaçsız taze yaprak bulmaktır. Telefon ile konuşmalarımızda sürekli “tuz oranı nasıl, yaprak taze mi, uç yapraklardan mı yaptınız” gibi sorular alıyorum. Aslında ilk sorulması gereken yaprağın ilaçsız olmasıdır. Üzerinde tarım ilacı bulunan yaprakların taze olmasının ne önemi var. Ayrıca tarım ilaçları yaprakların içine işlemektedir. Yıkamak ile, sirkede bekletmek ile bir şey farketmez.

Üzüm bağları çok hassas olduğu için en fazla tarım ilacının kullanıldığı ürünler arasındadır. Bu yüzden taze yaprak alırken birçok faktörü göz önünde bulundurmak gerekir. Özellikle güvenilir üreticilerden almanız önemlidir.

Nasıl taze yaprak üretiyoruz

Öncelikle dünyanın en kaliteli ve verimli toprakları olarak bilinen Kemalpaşa-Salihli bölgesinde bulunan Karaot Köyü’nde üretim yapıyoruz. Dedelerimizden bize aktarılan üzüm bağlarında yetiştiricilik yapıyoruz. Tarım ilacı kullanmadan yetiştiricilik yapıyoruz. Hastalıklarla kendi yapmış olduğumuz bitkisel ilaçlar ile mücadele ediyoruz. Verimi arttırmak için sadece hayvansal gübre kullanıyoruz.

Mayıs ayı girdiğinde yaprakların en uç kısımlarında bulunan filiz yapraklarını topluyoruz. Taze asma yaprağı veya salamura yaprak olarak hazırlık yapıyoruz ve satışa sunuyoruz.

Taze yaprak nasıl hazırlanıyor

Taze olarak topladığımız uç yaprakları cam kavanozlara hemen koyuyoruz ve ağzını kapatıyoruz. Ağzını kapattığımız kavanozun içinden hava dışarı çıkıyor ve doğal bir vakumlama gerçekleşiyor. Bu şekilde 1 yıldan daha fazla aynı tazeliğini koruyor. Ayrıca su, tuz, limon tuzu gibi herhangi bir madde kullanmadan doğal taze yaprağı elde edilmiş oluyor.

Taze yaprak veya salamura yaprak siparişi vermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1