Taze Asma Yaprağı

Yaprak sarması özellikle hanımların vazgeçilmesi diyebilirim. Ancak en büyük dert güzel, taze, kaliteli ve ilaçsız bir asma yaprağı bulabilmek. Bizim bütün ürünlerimiz olduğu gibi taze asma yaprağı ilaçsız ve kimyasal kullanılmadan üretimdir.

Taze asma yaprağı

Asma yaprağı yaz döneminin başlarında toplanır. Bu dönem oldukça kısadır. Yaklaşık 20-30 günlük bir dönem içerisinde taze yaprak toplanır. Bütün yıl boyunca taze yaprak bulma imkanı olmadığı için salamura yaprak yapılır. Yapraklar su içerisinde tuz ve limon ile bekletilir. Bu sayede bütün yıl taze yaprak bulma imkanı olur. Ancak tuz ve su asma yaprağının tadını bir miktar değiştirir. Gerçek aroma ve tadını doğal olarak biraz kaybeder.

Taze asma yaprağı

Ancak taze yaprak dalından toplanıldığı gibi gönderilmektedir. Herhangi bir işlemden geçmediği için müthiş aroma ve kendine özgü tadını korumaktadır. Bu sebeple taze yaprak damak tadı kuvvetli olan kişiler için salamura yaprak ile karşılaşmayacak kalitedir.

Taze yaprak nasıl gönderiyoruz

Taze olarak toplamış olduğumuz asma yapraklarını hemen cam kavanozlar içerisine koyuyoruz ve hava almadan ağzını kapatıyoruz. Ağzı açılmadan 1 yıldan daha fazla bu şekilde dayanmaktadır. Kavanozun ağzını açtıktan sonra 1 hafta içerisinde yaprakları kullanmak gerekir.

Asma yaprağı üretim aşamaları

60 yıllık üzüm bağımızda kimyasal gübre, ilaç kullanmadan üretim yapıyoruz. Özellikle üzüm bağında ilaçlama son yıllarda çok fazla yapılmaktadır. Üzüm bağlarının hassas olması ve hastalığa çok hızlı yakalanması sonucu kimyasal ilaçlama inanılmaz artmış durumda. Kimyasal ilaçlamadan en fazla etkilenen asma yaprakları olmaktadır.

Taze asma yaprağı

Üzüm bağlarımızın organik sertifikaları mevcuttur. Her yıl kimyasal gübre, ilaç kullanmadığımıza dair kontrol edilmektedir.

Taze asma yaprağını nasıl topluyoruz

Mayıs ayında üzüm bağlarında bulunan asma yapraklarının sadece taze filizlerini topluyoruz. En uç kısmında bulunan yapraklar taze ve kaliteli olmaktadır. Taze yaprakları cam kavanozlara sıkıca basıyoruz ve hemen ağzını kapatıyoruz. Vakumlandığı için 1 yıla yakın hiç bir sorun yaşamadan dayanmaktadır.

Taze yaprak sarması
Taze yaprağı nasıl saklamalıyız

Bizden almış olduğunuz kavanozda bulunan taze yaprağını güneş görmeyen bir alanda muhafaza ediniz. Ayrıca serin bir yer olmasına dikkat edelim. Güneş görürse yaprak yanma yapabilir.

Bütün ürünlerimizi görmek ve taze yaprak siparişi vermek için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1