Geleneksel Lahana Turşusu

Ürünlerimiz için tıklayınız

Karaot Köyü’nde üretmiş olduğumuz kışlık sebzeler ile geleneksel lahana turşusu ürettik. Daha önce kimyasal işlem görmemiş, bakir topraklara sahip köyümüzde yetiştirdiğimiz harika sebzeler ile özel turşuyu hazırladık.

En yakın şehir merkezine 20 km uzaklıkta olan topraklarımızda kışlık sebzelerimizi yetiştirdik. Turşu için sadece beyaz ve kırmızı lahana kullanarak turşumuzu yaptık. Aşağıda turşumuzun bütün özelliklerini açıkladık.

Organik Sertifikalı Beyaz lahana
Geleneksel Lahana Turşusu Özellikleri
  • Beyaz lahana ve kara lahana organik sertifikalıdır. Organik sertifikalarını yazımız içerisinde bulabilirsiniz. Kış ayı boyunca İstanbul ve Ankara organik pazara gönderim yaptık.
  • Kimyasal gübre, ilaç kullanılmadan yetiştirdik. Fide dikiminden sonra hayvan gübresi ile destekledik. Bunun dışında hiçbir dış destekleme yapmadık. “İlaç, gübre kullanmadan nasıl yetiştiriyorsunuz diyenleri, kış aylarında köyümüze davet ediyoruz.”
  • Beyaz lahana ve kara lahananın sadece iç kısımlarında bulunan en taze bölümlerini kullanıyoruz. Dış kısımlarını hayvanlara veriyoruz ve değerlendirmiş oluyoruz. Turşular size ulaştığında tazeliğinin farkına varacaksınız.
  • Kendi üretmiş olduğumuzüzüm ve incirden sirke yapıyoruz. Yaklaşık 1 yıl bekletmiş olduğumuz özel sirkemizi turşu yapımında kullandık. Piyasada bulunması zor olan sirkemiz sağlık ve şifa açısından bir çok fayda içermektedir.
  • Lahana turşumuzu kurarken bir baş sarımsağı içerisine koyuyoruz. Turşumuzun daha kaliteli olmasını sağlıyoruz. Ayrıca bir parça kereviz koyuyoruz ve farklı bir aroma veriyoruz
Turşu için beyaz lahana

Beyaz lahana sarmalık, yemeklik için en ideal lahanadır. Lahananın üst bölümünde olan koruyucu yaprakları ayıklıyoruz. İç kısmında bulunan taze bölümlerini ideal ölçülerde kesiyoruz. Kimyasal ilaç, gübre ve hormon kullanılmadığı için lahanalar oldukça küçük olmaktadır. Piyasada bulunan lahana ölçülerinin 3’de 1’i ölçüleri gibidir.

Beyaz lahanamızın üst kısımlarındaki koruyucu yapraklarını atıyoruz ve sadece iç kısımlarını turşu yapımında kullanıyoruz.
Turşu için kara lahana

Kara lahana veya kırmızı lahana diye tabir edilir. Piyasada bulamayacağınız kaliteye sahiptir. Boyutları oldukça küçüktür. Bir kişinin tek eliyle koparabildiği boyuttadır. Tadı ve kendine özgü aroması vardır. Turşu yaparken rengini turşuya vermektedir.

Kara lahana piyasada bulunan muadillerine göre oldukça küçük boyuttadır.

Sağlık ve damak zevki için köyümüzün topraklarında yetiştirdiğimiz ve Karaot Köyü üreticileri olarak hazırladığımız turşulardan sipariş verebilirsiniz. İletişim ve sipariş vermek için tıklayınız.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1