Kuru incir nasıl yumuşatılır

Ürünlerimiz için tıklayınız

Kuru incir ile ilgili en fazla aldığımız sorulardan birisi kuru incir nasıl yumuşatılır sorusudur. Bu yazımızda bütün cevapları bulabileceksiniz.

Kuru incirin sert olması veya yumuşak olması saklanma koşulları ile alakalıdır. Eğer saklanma koşulları uygun değilse incir sertleşir ve yenmesi zor olur. Ancak bununda çözümü vardır. İncirin sertleşmesi önemli değildir ve çözümü çok basittir.

Bardacık inciri ve incir cipsi
Kuru incir saklama koşulları
  • Eğer uygun bölgeniz varsa güneş görmeyen soğuk bir alanda inciri saklayabilirsiniz. Sakladığınız kabın ağzının kapalı ve hava almayan bir kap olmasına özen gösterin. Belirttiğim şekilde saklanan incirlerde sertleşme olmaz.
  • Buzdolabında inciri saklayabilirsiniz. Buzdolabında ağzı kapalı bir kapta inciri saklayabilirsiniz. Buzdolabında saklayan incirler çıkarıldığında sertleşir. Sertleşme olmasına rağmen incir bozulmaz ve tadı aynı kalır. Bu yüzden buzdolabında inciri saklamanızı öneririm.
  • Kuru inciri ağzı kapalı bir kap içinde sıcak olmayan ve güneş görmeyen bir alanda saklayabilirsiniz.

NOT= Eğer kuru incir güneş görürse ve hava ile direk temas ederse ekşime olabilir.

Kuru incir nasıl yumuşatılır

Kuru incir Eylül-Ekim döneminde üretildiği için bu dönemlerde almış olduğunuz incirler genelde yumuşaktır. İlerleyen dönemlerde alınan incirler sert olabilir. Ayrıca incirin kururken güneşte fazla kalması gibi nedenlerde sert olmasını etkiler.

İncir istediğinizden fazla sertse ve yumuşak olmasını istiyorsanız aşağıdaki önerilerimizi uygulayabilirsiniz.

  • Eğer hava güneşliyse, kuru inciri yemeden önce 10-15 dakika civarında güneşte bekletebilirsiniz. Kuru incir yumuşak hale gelir ve rahatça yiyebilirsiniz.
  • Biz köy evlerinde kuru inciri yemezden 1-2 dakika önce sobanın üstüne koyarız. Sobanın üstünde (kızgın olmayan bölgesi) 1 dakika durması inciri yumuşacık hale getirecektir. İnciri bu şekilde alıp yiyebilirsiniz.
  • İnciri yemeden önce fırında 1-2 dakika hafif ısıtırsanız incir yumuşayacaktır.
  • Kışın doğalgaz peteğinin yanında 5-6 dakika bekletilen kuru incir yumuşak hale gelir ve istediğiniz gibi yiyebilirsiniz.

Yukarıda yazmış olduğumuz tavsiyeleri uygulamanız incirin özelliğinde birşey kaybettirmez. Gönül rahatlığı ile uygulayabilirsiniz. Üreticiler sizlere kuru inciri yumuşak olarak göndermek istese bile, her zaman bu durum malesef mümkün olmuyor.

Doğal yollarla kurutulmuş dağ inciri ve bardacık incirini kendi bahçemizde üretiyoruz. Kendi ürettiğimiz kuru incir ve diğer ürünlerimizden sipariş vermek için iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz. Kuru incir nasıl yumuşatılır ile ilgili bütün sorular için bize whatsapp hattımız üzerinden ulaşabilirsiniz. Instagram sayfamız olan @karaotorganik hesabını takip edebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1