Geleneksel Üretim Brokoli

Organik sertifikalı brokoli için satışa başladık. Brokoli üretimini nasıl yaptığımızı, üretim esnasında ne gibi aşamalardan geçtiğini yazımızın devamında bulabileceksiniz. Uzun zamandır kışlık taze sebze gönderimi için birçok istekte bulunuldu. Üretmiş olduğumuz sebzeleri toptan olarak İstanbul, Ankara organik pazarlara gönderdiğimiz için perakende satışa girmemiştik.

Aşağıda okuyacağınız özellikte brokolinin üreticiden alma fırsatı yakalamanız için bir süreliğine satışa çıkarma kararı aldık. Organik pazarlara gönderdiğimiz fiyatlara yakın alabileceksiniz.

NOT= Brokolinin tazeliğini koruması için kargoya vereceğimiz gün tarladan topluyoruz. Soğuk havaya girmeden, tarladan çıktığı gibi evlerinize geliyor. Sebzelerimizi yıkamadan temizlemeden gönderiyoruz. Size ulaştığında topraklı olabilir. Eğer yıkarsak bozulma yapma ihtimali vardır. Size ulaştığında yıkayıp tüketirsiniz.

Organik kışlık sebzeler
Brokoli üretimini nasıl yapıyoruz

Aslında geleneksel yollarla üretimde sebze üretmek çok kolaydır. Çünkü karmaşık gübreler, ilaçlar veya teknolojik üretim teknikleri yoktur. Bize sadece kaliteli, daha önce kimyasal işlem görmemiş topraklar ve brokoli fidanı gerekiyor. Sonrasını toprak ve doğa hallediyor.

Karaot Köyü olarak en önemli özelliğimiz kimyasal ilaç, gübre görmemiş bakir topraklara sahip olmamızdır. Yüzyıllardır geleneksel usuller ile üretim yapılmış topraklara sahibiz. Brokoli fidanlarımızı kış aylarının sonlarında toprağa dikiyoruz.

  • Yabancı otlarla mücadeleyi el ile yapıyoruz. Yabancı otları yok etmek için kullanılan kimyasal ilaçlar kesinlikle kullanılmaz. Çünkü ot ilaçları aynı zamanda sebzelere kimyasal maddeler bulaştırmaktadır.
  • Kimyasal işlem görmemiş bakir topraklarda yetiştiriyoruz. (İlaçsız ve kimyasal gübre kullanmadan kışlık sebze üretmek için bakir toprak olması gerekiyor)
  • Hayvan gübresi kullanıyoruz.
  • Ürünlerimizden ve toprağımızdan numuneler alınıp inceleme yapılmaktadır. Analiz raporları mevcuttur. Analiz sonuçlarında ilaç kalıntıları bulunmamaktadır.
  • Organik sertifikaları mevcuttur. Sertifikamızı görmek için tıklayınız.
Sadece hayvan gübresi kullanıldı
Brokoli nasıl tüketilmelidir

Brokolinin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Kanseri önlemeye yardımcı, göz sağlığı, lif kaynağı ve kalp sağlığı gibi birçok faydası vardır. Çiğ olarak tüketilebilir.

Brokoliyi köyümüzde nasıl tüketiyoruz

Brokoliyi haşlıyoruz. Tabağın içine aldığımız brokolinin üstüne erken hasat zeytinyağımızdan gezdiriyoruz. Biz zeytinyağını bol kullanıyoruz. Ayrıca kendi üretimimiz olan organik nar ekşisini gezdiriyoruz. Nar ekşisi, zeytinyağı ve brokoli harika bir tada kavuşuyor.

İzmir ve çevresinde yaşayanlar tarlamıza gelebilir. Kışlık sebzeleri tarlamızdan kendiniz toplayarak alabilirsiniz.

Brokoli siparişi verdiğinizde mutlaka nar ekşimizden almayı unutmayın. Brokoli ve nar ekşisi harika oluyor.

Sipariş vermek veya daha detaylı bilgi almak için bize iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0