Doğranmış incir

Zeytinyağlı incir kürü, incir reçeli, aşure, sütlü incir tatlısı gibi bütün alanlarda doğranmış incir kullanmanız mümkün. Hatta doğranmış incir kullanmak çok daha mantıklı ve pratiktir. Çünkü alacağınız inciri zaten doğrayıp kullanacağınız için ekstra bir işçilik yapmanıza gerek kalmaz. Ayrıca doğranmış kuru incir fiyatını biz çok uygun tuttuğumuz için çok hesaplı olacaktır.

Doğranmış incir nasıl yapıyoruz

Doğranmış incirlerin tamamı sitemizde satmış olduğumuz dağ inciri veya bardacık incirinden oluşmaktadır. İncirlerin tamamı kendi bahçemizde üretmiş olduğumuz, kimyasal işlem uygulanmayan ve organik sertifikalı ürünlerdir.

Doğranmış kuru incir

Kuru incirlerimiz dal kurusudur. Dalda kendisi kuruyup yere düştüğü için bazı incirler hasar görebiliyor. İncirler yere düştüğünde yerde bulunan taş, çalı, incir yaprağı, incir dalı gibi şeylere çarpabiliyor ve ufak tefek hasarlar görebiliyor. Ufak hasar gören incirlerin bu bölümlerini biz atıyoruz ve kalan kısımları ufak parçalar halinde doğranıyor ve sizlere bu şekilde gönderiyoruz.

Kuru incir satış fiyatlarımızın yarısı civarında satıyor olmamızın sebebi de üstte bahsettiğim sebeplerdir. Gönderdiğimiz incirler içerisinde hurda incir kesinlikle yoktur. En kaliteli incirlerin sadece doğranmış halleridir.

İncir reçeli yapımı (Şekersiz)
Doğranmış kuru incir nerelerde kullanılır

Zeytinyağlı incir kürü yaparken doğranmış kuru incir kullanabilirsiniz. Bizim göndermiş olduğumuz inciri cam kavanoza boşaltabilir ve üzerine en kaliteli zeytinyağını koyup beklemeye alabilirsiniz. İncir kürü yapmak için normal incir alıp doğramanız gerekiyor. Bu yüzden doğranmış kuru incir alarak, aynı işlemi hiç uğraşmadan yapabilirsiniz. Aynı zamanda çok daha ucuza getirmiş olabilirsiniz.

Zeytinyağlı incir kürü

İncir reçeli yapımında kesilmiş incir kullanabilirsiniz. Kuru incir reçeli yaparken incirlerin ufak parçalar halinde doğranmış olması gerekir. Gönderecek olduğumuz doğranmış incir, reçel yapımına çok uygundur. Ayrıca reçeli evde kendisi yapmak isteyenlere tarif verebiliriz.

Sütlü incir tatlısı, aşure yapımında çok rahat kesilmiş kuru incir kullanabilirsiniz. Ayrıca yukarıda bahsettiğim alanlar dışında inciri doğrayarak kullandığınız her şey için kesilmiş kuru incir kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda göndermiş olduğumuz inciri ağzı kapalı cam bir kavanoz içine koyabilirsiniz. İçinden alarak yiyebilirsiniz. Ufak parçalar halinde olduğu için çayın yanında atıştırmalık olarak çok güzel oluyor.

Doğranmış incir siparişi vermek veya daha fazla bilgi almak için iletişim adreslerinden bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1