Köyden Doğal Ürünler

Ürünlerimiz için tıklayınız

Karaot Köyü’nde yetiştirdiğimi doğal ürünleri evlerinize kadar gönderiyoruz. Köyden doğal ürünler için bize ulaşmanız yeterlidir. Bu yazımızda köyümüzde yetiştirdiğimiz doğal ve geleneksel ürünleri nasıl yetiştirdiğimizi ve üretim aşamalarını detaylı biçimde anlatacağım.

Karaot Köyü yerleşim bölgelerinden yaklaşık 20 km uzaklıkta ve dağın eteklerinde kurulmuş350-400 yıllık bir köydür. Ülkemizin en verimli topraklarından olan Torbalı-Kemalpaşa arasında bulunan değerli topraklar arasındadır. Köyde bulunan üreticilerin büyük bölümü yerli tohum ile üretime gönül vermiş köylülerdir. Doğal, ilaçsız ve geleneksel üretim teknikleri kullanılmaktadır.

Zeytin ve Zeytinyağı üretimi

Köyümüzün en büyük geçim kaynaklarının başında zeytincilik gelir. Son yıllarda zeytin tüketiminin yaygınlaşmasıyla birçok bölgede zeytin dikimleri yapıldı. Dikilen zeytin ağaçları genelde gemlik, trilye cinsidir. Köyümüzde bu gemlik, trilye cinsi zeytin ağaçları olsa da genelde eski zeytin ağaçlarından oluşmaktadır. 100-150 yıllık eski zeytin ağaçlarından üretilen zeytinyağlarıdır. Bir asırdan fazla zamandır verim vermeye devam eden bu ağaçların zeytinyağı bir başka olmaktadır. Aroma, tat ve kalite olarak fark yaratmaktadır.

İncir ve Kuru incir üretimi

İncir ve kuru incir üretimi yine köyümüzün en büyük geçim kaynakları arasındadır. Özellikle taze incir olarak bardacık cinsi ile ün yapmıştır. Daha önceki yazılarımda detaylıca anlattığım gibi bardacık inciri her bölgede yetişmeyen incir türüdür. Ülkemizde çok az üretimi olan ender türler arasındadır. Köyümüz bardacık inciri üretimine çok uygundur. Taze ve kuru incir olarak dağ inciri ve bardacık inciri türleri üretilmektedir.

Yerli tohum sebze üretimi

Yerli tohum bamya üretimi birçok köylümüzün uzun yıllardır geçim kaynağı haline gelmiştir. Ülkemizde çok fazla sevilen kınalı bamya (bornova bamyası) üretimi yapılmaktadır. Sulama yapılmadan ve ilaçlama yapılmadan %100 doğal üretim ile bütün köylüler üretim yapmaktadır.

Ayrıca yerli tohum kullanılarak domates, biber, patlıcan, kabak, soğan gibi 55-60 çeşit farklı sebze üretimi yapılmaktadır. Üretilen ürünler İstanbul, Ankara’da bulunan organik pazarlara gönderilmektedir.

Kuru üzüm üretimi

100 yıllık eski üzüm bağları köyümüzde çok yaygındır. Sadece yağmur suları ile beslenen topraklardır. Yapay sulama yapılmadan üretilen sultaniye çekirdeksiz üzümlerdir.

Ayrıca köyümüz dağlık bölgede ve konum olarak şanslı olduğu için bin bir çeşit bitkiye ev sahipliği yapmaktadır. Örneğin dağ kekiği, menengiç filizi , defne yaprağı bunların en başında gelenleridir.

İstemiş olduklarınız üreticiler tarafından hazırlanıp gönderilen köyden doğal ürünler. En büyük amacımız doğal ve geleneksel ürünleri köylülerden direk evlerinize ulaştırmak.

Köyden doğal ürünler için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Köyden doğal ürünler için daha fazla bilgi alabilirsiniz.

28,00 280,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
158,00 
58,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
48,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
2023 YENİ MAHSÜL
178,00 
Soğuk Sıkım
398,00 2.000,00 

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1