Kantaron Yağı

Birçok konuda faydası bulunan ve evimizde sürekli bulundurmamız gereken kantaron yağı nasıl yapıldığını ve hangi alanlarda kullanılabileceğini sizlere anlatacağım.

Kantaron çiçeği nasıl toplanır

Kantaron çiçeği doğada yabani olarak yetişmektedir. Genel olarak dağ köylerinin eteklerinde yetişir. Kantaron çiçekleri belli bir bölgede yetişmez. Bu yüzden çok büyük bir alanı dolaşarak kantaron çiçeklerini aramanız gerekir. Mayıs ayında kantaron çiçekleri olur ve biz yavaş yavaş çiçekleri toplarız.

Toplamış olduğumuz kantaronların sadece çiçek bölümleri bizim işimize yaramaktadır. Elimiz ile kantaron çiçeklerini koparıp cam kavanozlar içerisine atıyoruz. Belli oranda çiçek attıktan sonra üzerine zeytinyağı ekliyoruz.

Kantaron yağı yapımında kullanılacak zeytinyağı

Kalitesinden emin olmadığınız zeytinyağını kantaron yapımında kullanmayın. Biz kendi zeytinyağımızı kullanıyoruz. Tek bir bahçenin ürünü olan ve en kaliteli zeytinyağını kantaron yapımında kullanıyoruz. Eğer imkanımız varsa erken hasat zeytinyağımızdan kullanmaya çalışıyoruz.

Kantaron yağı yapım şekli ve kullanım alanları

Kantaron yağının iki tane kullanım alanı ve iki yapım şekli vardır. Bu konu oldukça önemli olduğu için kantaron yağını beklemeye almadan önce ne için kullanacağımızı belirlememiz gerekir.

1- Mide, ülser, kabızlık ve bağırsaklar için kantaron yağı

Cam kavanoz içine kantaron çiçeği ve zeytinyağını koyduktan sonra gölge bir alanda beklemeye alıyoruz. Güneş görmeyen bir alanda en az 45 gün olacak şekilde bekletiyoruz. 3-5 gün arasında cam kavanozu oynatarak zeytinyağının karışmasını sağlamamız gerekiyor. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra sarı renkte bir görüntü elde edeceğiz.

2- Yara, pişik, yanık, cilt bakımı, egzama, saç bakımı

Cam kavanoz içine kantaron çiçeği ve zeytinyağını koyduktan sonra güneşte beklemeye alıyoruz. Gölgede kalmayacak şekilde sürekli güneş ışınlarını alan bir alanda durması önemlidir. 3-5 günde bir kavanozu sallıyoruz ve zeytinyağının karışmasını sağlıyoruz. Bekleme süresi tamamlandıktan sonra kırmızı renkte bir görüntü elde edeceğiz.

Kırmızı kantaron yağı
Kantaron yağını günlük hayatımızda kullandık

Kantaron yağını biz günlük hayatımızda sürekli kullanıyoruz. Kendi çocuğum büyüyünceye kadar pişik için krem, yara için krem, merhem kullanmadım.

Saç derimde oluşan egzama için kantaron yağını kullandım ve anında çözüm aldım.

Yara, ağrı, yanık gibi günlük problemlerde herzaman kantaron yağını kullandım. Yaralarda iz kalmaması için kullandım ve kesin çözüm aldım.

Yukarıda yazmış olduklarım benim günlük hayatımda yaşamış olduğum deneyimlerdi. Kantaron yağı hakkında daha fazla bilgi almak ve sipariş vermek için iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0