DAL KURUSU İNCİR

Ürünlerimiz için tıklayınız
%100 Katkısız
68,00 
Gölgede Kurutuldu
48,00 

Dal kurusu incir diye çok duymuşsunuzdur. İncirin nasıl kuruduğunu ve doğru kuruma yöntemlerinin ne olduğunu merak ediyor olabilirsiniz. Tüketiciler tarafından en çok aldığımız sorulardan birisi incirleri nasıl kuruttuğumuz. Bununla ilgili bu yazımda detaylı açıklamalar yapacağım ve doğru kurutma yöntemlerini sizlere açıklayacağım.

İncir ağacında önce incirler taze olmaktadır. Eğer taze incir dalından koparılmazsa kendisi olgunlaşmaya başlar. Dalında kuruma safhasına girer. İncirin gövdesi sararır ve buruşmaya başlar. En sonunda sap kısmı güçsüzleşir ve dalından yere düşer. Bu en doğal evredir. Yere düşen incirleri biz topluyoruz. Köy evlerimizde bulunan özel alanlara götürüyoruz. Burada birkaç gün daha kurumaya bırakıyoruz. Her gün incirlerin tam kurumaya ulaşıp ulaşmadığını kontrol ediyoruz. İncir tam olarak kuruduktan sonra incirlere klasik bandırma yöntemini uyguluyoruz. Bandırma yapılan incirler gönderime hazır hale gelmektedir.

Eğer dal kurusu incir olmazsa neler olur diye bir soru sorabilirsiniz. Eğer dalda kurumadan koparılıp kurutulursa incirde aflatoksin oluşur. Şifa için aldığınız kuru incirler sizin için daha zararlı hale gelir.

Bütün üreticiler neden dal kurusu incir yapmıyor

Bir ağaçta bulunan birçok incir vardır. Hergün 10-20 adet civarında incir yere düşer. Yani her gün ağaçların altından düşen incirlerin toplanması gerekir. Eğer toplanmazsa kurtlanma olur. Kurtlanma kuru incir için çok risklidir. Birçok üretici bunu göze almak istemez ve incirler yere düşmeden kendisi toplayıp yapay kurutmaya bırakır. Eğer doğal dal kurusu olmasını istiyorsanız 1 ay boyunca her gün bütün ağaçların altını toplamanız gerekir. Haliyle bu işlemler zaman ve işçilik çok fazla gerektirir. Buna yetişemeyen üreticiler veya işçiliği azaltmak isteyenler dal kurusu yapmazlar. İncirler dalında tam kurumadan hepsini toplayarak yapay kurutma yaparlar. Bir ayda yapılan işlemi 2-3 güne indirirler. Tabiki burada vicdan devreye giriyor. Malesef köylümüz tembelleşti ve insanımızı düşünmemeye başladı. Bu yüzden kuru incirin dal kurusu incir olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

DAL KURUSU DAĞ İNCİRİ

Bütün kuru incirlerimiz dal kurusudur

Dağ inciri ve Bardacık inciri cinslerinin olduğu iki bahçemiz vardır. Bütün üretim aşamalarını kendimizin takip ettiği bahçelerdir. Bizden almış olduğunuz kuru incirlerin hepsi dal kurusudur. Özellikle dal kurusu incir diye söylemenize gerek yoktur. Çünkü biz dal kurusu olmayan incirin üretimini yapmıyoruz.

DAL KURUSU BARDACIK İNCİRİ

Dal kurusu incir siparişi istediğiniz zaman verebilirsiniz.

28,00 280,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
158,00 
58,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
48,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
2023 YENİ MAHSÜL
178,00 
Soğuk Sıkım
398,00 2.000,00 

DAL KURUSU İNCİR” yazısında 2 düşünce

  1. Pingback: Kuru İncir Fiyatları 2023 - KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ

  2. Pingback: İncir üretim aşamaları - KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1