ŞEKERSİZ İNCİR REÇELİ

Size kahvaltıda yiyebileceğiniz en sağlıklı reçeli anlatacağım. Yıllarca nine ve annelerimizin yapmış olduğu şekersiz incir reçeli kargo ile Türkiye’nin her iline gönderiyoruz.

Taze incir reçeli ve kuru incir reçeli yapılabilir. En kaliteli ve tadı güzel olanı kuru incir reçelidir.

İncir reçelini nasıl yapıyoruz

Biz incir sezonunda en kaliteli kuru incir türlerini kullanarak reçel yapıyoruz. Aydın dağ inciri veya bardacık incirlerini el kesimi olarak küçük parçalara doğruyoruz. Kuru incirlerin kaliteli olanlarını seçiyoruz. Dağ inciri ve bardacık inciri en kaliteli kuru incir türleridir. Küçük parçalara doğradığımız kuru incirleri bakır tencerelere atıyoruz. İçerisine su ilave ederek kaynatmaya başlıyoruz. Kuru incirler içerisindeki bal ve aromayı salmaya başlar. Kuru incirin içerisinde bulunan küçük çekirdek ve balların harika bir kıvam oluşturduğunu görürsünüz.

Bu esnada üzüm pekmezini suyun içerisine koyuyoruz. Köyümüzde kendi bağlarımızda organik olarak yetiştirdiğimiz üzümlerden elde ettiğimiz pekmezi kullanıyoruz. Pekmezli incir reçeli yaparken kullandığınız pekmezin kalitesi çok önemlidir. Eğer kalitesiz pekmez kullanırsanız istediğiniz verimi alma şansınız yok. Bizim katkısız olarak yaptığımız üzüm pekmezi harika bir koku, tat oluşturmaktadır. Dağ inciri ve organik üzüm pekmezi harika bir karışım oluşturmaktadır. Üzüm pekmezi ve incirlerinin birbirine karışması ve şekersiz incir reçeli oluşumunu tamamlamak için kaynatmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 20 dakika civarında bu şekilde kaynatıyoruz. İnanılmaz güzel koku oluşmaya başlıyor. Reçel kıvamını yakaladığımızda tencerenin altını kapatıyoruz.

Sıcak haldeyken cam kavanozlara aktarıp hemen kapaklarını kapatıyoruz. Bu işleme vakumlama diyoruz. Eğer sıcak haldeyken kavanoza aktarım yapmazsak dayanma süresi çok az oluyor. 15-20 gün sonra ekşime ve bozulma yapmaya başlıyor. Bu sebepten dolayı sıcak haldeyken cam kavanozlara aktarım yapıyoruz.

İsteyenlere cam kavanozlara aktarım yaptığımız şekilde gönderiyoruz. Gönderdiğimiz reçellerin kapağını açtıktan sonra 20 gün içerisinde tüketmeniz gerekir. Piyasada bulunan reçellere göre daha az dayanmaktadır. Çünkü içerisinde koruyucu madde yoktur. İçerisinde bulunan bütün gıdalar doğal olduğu için dayanma süresi daha az olmaktadır.

Piyasada bulunan reçeller gibi içerisine koruyucu madde veya katkı maddesi konulmaz. Şeker asla konulmadan üretilmiştir.

Whatsapp üzerinden bilgi alabilirsiniz veya mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

ŞEKERSİZ İNCİR REÇELİ” yazısında bir düşünce

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1