ŞEKERSİZ İNCİR REÇELİ

Ürünlerimiz için tıklayınız
Dağ İncirinden üretildi
78,00 
Yeni Mahsül
188,00 

İncir reçeli en çok sevilen ve tercih edilen reçel türlerinden biridir. Ancak birçok kişi reçeli yüksek şeker oranları ve zararlarından dolayı yemek istemiyor. Biz şekersiz incir reçeli ürettik. İçerisine kimyasal hiçbir madde katılmadan üretiyoruz. Hiç şeker kullanmadan, kendi üretimimiz olan üzüm pekmezini kullanarak incir reçelini üretiyoruz.

İncir reçelini nasıl yaptığımızı ve içerisine neler koyduğumuzu sizlere bu yazımızda anlatacağım.

Şekersiz incir reçeli yapımında dağ inciri kullanıyoruz. Kendi bahçelerimizde ürettiğimiz kimyasal işlem görmemiş organik dağ incirlerini küçük parçalara bölüyoruz. Bakır tencerelerde kaynatmaya başlıyoruz. İçerisine katmış olduğumuz su miktarı çok önemlidir. Eğer su miktarı fazla veya eksik olursa tam kıvam tutmuyor. Reçel kıvam almaya başladıktan sonra şeker yerine üzüm pekmezi koyuyoruz. Kendi üretimimiz olan köy yapımı üzüm pekmezi müthiş bir kıvam vermektedir. Yapım aşamasında harika bir koku ortaya çıkar. Eğer üzüm pekmezini az koyarsanız incir reçeli güzel olmaz. Suyu az olur ve tadı kötü olur. Bu yüzden üzüm pekmezini tam kıvamında koymak ustalık işidir.

Şekersiz İncir Reçeli

Biz incir reçelini kuru incirden yapıyoruz. Kuru incirleri en kaliteli incir türü olan dağ inciri veya bardacık incirinden kullanıyoruz. Bizim dağ incirlerinin bal oranları çok yüksek olduğu için şeker koymadan kıvama gelmektedir. Ancak yinede belli miktarda üzüm pekmezi koyuyoruz.

Biz yerel tohum ve organik tarım teknikleri ile üretim yapıyoruz. En büyük amacımız ülkemizde bütün üretimin yerel tohum ile geleneksel şartlarda yapılmasıdır. Bu yüzden yediğimiz bütün gıdaların sağlığımızı etkilediğini düşünmeliyiz. Reçel kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Ancak reçel yapımında çok yüksek oranda şeker kullanılmaktadır. Koruyucu katkı maddelerini hiç saymak bile istemiyorum. Ülkemizde reçel kültürü varsa bizde bunu nasıl sağlıklı üretebiliriz diye düşündük ve şekersiz incir reçelini ürettik.

Yıllardır nine ve annelerimizin yapmış olduğu yöntemi kullanarak incir reçelini ürettik. Egenin dağ köylerinde yıllardır doğal olarak üretilen kuru incir reçeli yapımına başladık. Kendi üzüm bağlarımızdan elde ettiğimiz üzüm pekmezi kullanarak şekersiz incir reçeli üretiyoruz.

Şekersiz incir reçeli siparişi verebilmek için aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0