ORGANİK KURU İNCİR

Ürünlerimiz için tıklayınız
YENİ MAHSÜL
338,00 
%100 Sağlıklı
48,00 

Organik kuru incir tabiri son yıllarda çok kullanılmaya başlandı. Malesef ülkemizde organik kuru incir yazmakla organik veya doğal olmuyor. Bu kelimenin altını ve içeriğini doldurmak gerekiyor. Gerçek organik kuru incir nasıl olmalıdır. Bu konuyla ilgili sizi bilgilendireceğim ve bizim kuru incirleri nasıl yetiştirdiğimizi anlatmaya çalışacağım.

Kuru incirin faydaları nelerdir

İçerisinde bulunan yüksek mineral ve vitaminler sayesinde sindirimi kolaylaştırır.

Güçlü ve dirençli bir bağışıklık sistemine sahip olmanızı sağlar.

Yüksek magnezyum ve potasyum sayesinde kan şekerini düzenler.

Kalp rahatsızlıklarına karşı koruma sağlar

Gözlere çok faydalıdır.

Kemiklerin dirençli ve kuvvetli olmasını sağlar.

Kilonuzu kontrol etmenizi sağlar. Diyet için bire birdir. Açlık hissini muazzam seviyede azaltır.

Kanser riskini azaltır ve kanserli hücreler ile mücadele eder.

Yüzyıllardır kullanıldığı gibi yüksek tansiyon ile doğal mücadeledir.

Kolestrolün kana karışmasını engeller.

Zeytinyağı ile karıştırıldığında erkek ve kadınlarda cinsel gücü arttırıcı özelliği vardır. Sperm sayılarına doğrudan faydası vardır.

Yukarıdaki gibi birçok faydası olan kuru incir tam bir sağlık kaynağıdır. Şifa için alınan kuru incirin en doğal, organik olanını almak istemeniz en doğal hakkınızdır. Ancak kuru incir üzerinde birçok hile ve oyunlar yapılmaktadır. Size kuru inciri nasıl yetiştirdiğimizi ve hangi aşamalardan geçirdiğimizi anlatacağım.

Organik kuru incir yetiştirirken ilaçlama ve gübreleme

İncir yetiştiriciliği ustalık ve tecrübe ister. Bütün yıl boyunca incir ağaçları birçok hastalığa ve sıkıntı yaşayabilir. Hastalıklarla karşılaşıldığında genelde kimyasal tarım ilaçları kullanılır. Kısa vadede sorun çözüldüğü düşünülür ama ilerleyen dönemlerde ağaçlarda, toprakta ve en önemlisi meyveleri yiyen tüketicilerde büyük zararlara sebep olunur. Biz hastalıklarla kendi yapmış olduğumuz doğal ve geleneksel ilaçlarla mücadele ediyoruz. Örneğin kurtlanma sorunu ile ısırgan otunu suyun içerisinde bekletiyoruz ve ısırgan otu suyunu ağaçlara sıkıyoruz. Verim için gübreleme yapılması gerekiyor. Biz kimyasal gübre kullanmadığımız için hayvansal gübreleme yapıyoruz.

En iyi kuru incir türü hangisidir

Dağ inciri en iyi kuru incir türüdür. Şehir ve sanayi bölgelerinden uzakta, dağlık bölgelerde yetişen kuru incir türüdür. Dağ inciri vitamin ve mineral olarak diğer incir türlerine göre daha yüksek kapasiteye sahiptir.

Dalında kurutma kuru incir

İncirin doğal kuruması ağacın başında olması gerekmektedir. Taze incir dalından toplanmadığında olgunlaşmaya başlar. Tam olgunlaşmaya ulaştığında dalı güçsüzleşir ve yere düşer. Dalında kuruyup yere düşen kuru incir bütün minerallerini almış demektir. Ayrıca aflatoksin diye bilinen kansere sebep olan madde dalında kuruyan incirde olmaz. Eğer tam olgunlaşmaya varmadan incir toplanır ve yapay olarak kurutulursa doğal denge bozulmuş olur.

Geleneksel bandırma yöntemi

Kuru incirin kurtlanmaması ve daha uzun süre dayanması için bandırma işlemi yapılması gerekir. Yaygın olarak kuru incirler kimyasal suya sokulur ve kurtlanması engellenir. Ancak bu yöntem tabi ki hiç uygun değildir. Biz dedelerimizden öğrenmiş olduğumuz geleneksel yöntem ile bandırma yapıyoruz. Sıcak suyun içerisinde daha önce kaynatmış olduğumuz yabani defne yaprağı suyunun içine kuru incirleri atıyoruz ve 5 dakika bekletiyoruz. Sonrasında kuru incirleri suyun içerisinden çıkarıp güneşte 1 gün bekletiyoruz. Defne yaprağında bulunan maddeler sayesinde kurtlanmayı engelliyoruz ve daha uzun süreli dayanmasını sağlıyoruz.

Kuru incirde unlama / beyazlatma işlemi

Doğal kuru incir beyaz olmaz. İçerisinde birçok rengi ve şekli barındırır. Sabir bir görüntü veya rengi olmaz. Ancak kuru incirde özel bir kimyasal ile beyazlatma işlemi yapıyorlar. Kuru incirin dağa güzel ve alımlı görünmesi için. Bizim incirlerimizde bu tarz bir işlem zaten yapılmıyor.

Organik sertifikalı kuru incir

Bir incirin organik olabilmesi için yukarıdaki bütün işlemlerin doğal olarak yapılması gerekmektedir. Bu işlemleri %100 olarak uygulamış olsak dahi bunu belgelendirmek ve kanıtlamak gerekmektedir. Çünkü biz tarlamızda bu işlemleri uygulasak bile yan tarlada yapılan kimyasal uygulama bizim tarlalara bulaşabilir. Bunların kanıtlanması için her yıl incir ağaçlarından ve topraktan alınan numuneler incelemeye gitmektedir. Sonucu olumlu olması halinde organik sertifika verilir. Bizim kuru incirlerimiz 2007 yılından beri organik sertifikalıdır.

Piyasada organik kuru incir diye satılan birçok ürün var. Ama bir çoğunun sertifikası bile yok. Sertifikası olsa dahi yukarıdaki işlemlerin bir çoğu doğal olarak malesef yapılmıyor.

Organik kuru incir siparişlerinizi bekliyoruz. Her türlü bilgi ve sipariş için bize yazabilir veya arayabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1