DAĞ İNCİRİ

Kuru incir almak için bizi buldunuz. Etrafınızda birçok olanak olmasına rağmen bizi bulduysanız, kaliteli, organik, uygun fiyatlı kuru incir almak istiyor olabilirsiniz. Daha önce bizden alışveriş yapmadıysanız nasıl ürünler geleceği konusunda emin değilsiniz. Biz ürünlerimizi bütün şeffaflığı ile size anlatmak ve aldığınız ürünü bir miktar size tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen dağ inciri araştırıyorsunuz. Size bizim kim olduğumuzu ve dağ incirimizin özelliklerini bu yazımızda anlatacağım.

Biz Kimiz?

İzmir’in Karaot Köyü’nde üretim yapan çiftçiyiz. Amacımız yerel tohum ile organik tarım yapmak. Geleneksel yöntem, tohum ve üretimi yaygınlaştırmak. Karaot Köyü’nde bulunan tarla ve bahçelerimizde %100 doğal üretim yapma gayretindeyiz.

Dağ inciri yetiştiriyoruz

Kuru incirin en kaliteli ve sağlıklı olan türü olan dağ incirini yetiştiriyoruz. Köyümüz dağlık bir bölge olması ve ilçe merkezine uzak olmasından dolayı dağ inciri yetiştiriciliğine çok uygundur.

Kimyasal ilaç – gübre kullanmıyoruz

Dağ inciri üretiminde ilaçlama yapmıyoruz. Eğer bir hastalıkla karşılaşırsak geleneksel yöntemlere başvuruyoruz. Doğadan yararlanarak yapmış olduğumuz kendi ilaçlarımızı kullanıyoruz. Örneğin ağacın yakalandığı ballık hastalığı olur. Yapraklarda ve dallarda hastalık belirtisi başlar. Bu durumda büyük bir kap su içerisinde beklettiğimiz ısırgan otunun suyunu ağaçlara sıkıyoruz ve hemen çözüm alıyoruz. Gübre olarak sadece hayvansal gübreleri kullanıyoruz. En yararlı olarak gördüğümüz keçi-koyun gübresi bizim için önceliklidir.

Dalında kuruyan dağ inciri

İncirler dalında kendisi kurumaktadır ve olgunlaşma sürecini tamamladıktan sonra yere düşmektedir. Kuru incirin dalında kuruması çok önemlidir. İncir taze haldeyken veya tam kurumaya ulaşmadan dalından koparılıp kurutulmaması gerekir. Bu işlemin yapılması durumunda aflatoksin maddesi ortaya çıkmaktadır.

Doğal bandırma işlemi yapılır

Dağ incirlerimizin daha uzun süre dayanması ve kurtlanmaması için bandırma işlemi yapılmaktadır. Geleneksel doğal yöntemlerle bandırma işlemini yapıyoruz. Odun ateşinde kaynattığımız kaynar suyun içerisine yabani defne yaprağını atıyoruz. Defne yaprağı suyu içerisinde kuru incirleri 5 dakika bekletiyoruz ve güneşte tekrar kurumaya bırakıyoruz.

Kuru incirde beyazlatma işlemi yapılmaz

Kuru incirde yapılan beyazlatma ve makyajlama işlemi kesinlikle yapılmaz. Doğal olarak paketleme yaparak gönderiyoruz.

Organik sertifikalı dağ inciri

Son zamanlarda organik tanımı her ürün için kullanılmaya başlandı. Bu yüzden önemini kaybettiğini düşünüyorum. Ancak biz 2007 yılından bu yana organik sertifikalı üretim yapıyoruz. Uluslararası sertifika kuruluşu tarafından ürünlerimiz her yıl denetlenmektedir.

Uygun fiyat

Ürünlerimizi birçok organik satış yapan özel dükkanlara, organik pazarlara gönderiyoruz. Bizim ürünlerimizi 3 katı civarında sattıklarını görüyoruz. Ancak biz üreticiyiz ve bütün satış fiyatlarımız üretici fiyatıdır. Birçok ürünümüzü toptan fiyatına veya birkaç lira üstüne kâr koyarak satıyoruz.

Bizden dağ inciri siparişi verirken size gelecek olan kuru incirlerin özelliklerini öğrenmiş oldunuz. Siparişlerinizi bekliyoruz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1