AYDIN DAĞ İNCİRİ (Organik Köyden)

Aydın dağ inciri dünyanın en kaliteli inciridir. Aydın incirinin en kaliteli, sağlıklı olanı aydın dağ inciridir. Yaklaşık 100 yıldır Karaot Köyü’nde kendi incir bahçemizde üretim yapıyoruz. Dedemizin, babamızın bize aktardığı tecrübeleri yeni teknolojiler ile harmanlamaya çalışıyoruz. Bize öğretildiği gibi önceliklerimizden kesinlikle taviz vermiyoruz. Ülkemizde son yıllarda kimyasal ilaç, gübre kullanımları malesef arttı. Organik tarım yapmak çok zorlaştı. Topraklarımız verimsiz hale geldi. Bu kadar zor durum içerisinde nasıl organik tarım yapıyorsunuz ve incirinizin nasıl %100 doğal olduğunu iddia edebiliyorsunuz gibi soru sorabilirsiniz. Biz incirimizin %100 doğal olduğunu iddia ediyoruz ve bir incir üreticisi olarak elimden geldiğince size nasıl üretim yaptığımızı anlatmaya çalışacağım.

Aydın Dağ İnciri

Ülkemizde en çok incir üretiminin olduğu Germencik, Aydın gibi ova incirlerinin yetiştiği alanlar malesef son zamanlarda kaliteli incir üretemez hale geldiler. Aydın’ın merkezine yapılan büyük jeotermal enerji santralleri yüzünden yağmur dengesi bozuldu. Kışın daha az yağmur alır hale geldi. Ayrıca jeotermal yüzünden yüksek nem olmaktadır. İncir nemi hiç sevmez. Bu yüzden incirlerde kalite azaldı. Ayrıca Aydın’da artan nüfus yüzünden artan araba egzoz gazları yüzünden incirler etkilenmektedir.

Karaot Köyünde dağ inciri üretimi

Bizim köyümüz Karaot Köyü dağ köyüdür. En yakın ilçe ve ana yola 20 kilometre uzaklıktadır. Araçların egzoz gazından etkilenmemektedir. Dağın eteğinde kurulu olduğu için yoğun oksijen ve temiz havaya sahiptir. Bulunduğu bölgeye göre rakımı oldukça yüksektir. İncirleri hava koşulları anlamında etkileyen herhangi bir olumsuzluk olmamaktadır.
İncirleri yetiştirirken kimyasal gübre, ilaç kesinlikle kullanılmamaktadır. Bu konuda her yıl uluslararası organik sertifika kuruluşu tarafından denetleniyoruz. Sertifikamız için tıklayınız.


Karaot Köyü’nde bulunan köylüler yerel tohum ile üretim ve organik tarımın yaygınlaşması için büyük mücadele vermiştir. Türkiye’de organik tarıma ilk başlayan köylerdendir. Köylülerin bir çoğu yerel tohum ile domates, salatalık, biber, karpuz, kavun, bamya, börülce vb. gibi birçok sebzesini üretmektedir. Ülkemizde artık bulunması imkansız olan tohumlardır. Toprak zengin, hava üretime uygun olunca incirde en kaliteli meyvesini vermektedir.
Kendi bahçemizde yetiştirdiğimiz Aydın dağ incirlerini evlerinize kadar gönderiyoruz. Aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

İncirlerimiz hakkında bilgi almak için whatsapp üzerinden yazabilir veya mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

AYDIN DAĞ İNCİRİ (Organik Köyden)” yazısında bir düşünce

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1