Dalında Kurumuş Dağ İnciri

Dalında kurumuş dağ inciri incirin en doğal ve kaliteli olanı %100 doğal olarak kuruyan incirdir.
Dalında kurumuş dağ inciri kalite, sağlık, besin değerleri ve birçok anlamda çok faydalıdır. Ülkemizde teknolojinin gelişmesi, çiftçilerin tarım ilaçlarının içinde boğulduğu ve bilinçsiz köylüler yüzünden malesef birçok ürün doğal yetiştirilmiyor. Bu yazımda incir kurutmasında yapılan sahtelikler ve doğal incir kurumasının nasıl olacağını size anlatmaya çalışacağım.

incir nasıl yetiştirilir

İncirler Ağustos ayında taze incir olarak yetişir. Doğal kuruması istenilen incirler dalından koparılmaz. Taze olarak olgunluğa ulaştıktan sonra yavaş yavaş kuruma başlar. Ağustos sıcağında 7-10gün arasında dalında kurumuş incir halini alır. İncirin dalı güçsüzleşir ve kendiliğinden yere düşer. Düşen incirler yerde bekletilmeden alınmalıdır. Aksi halde kurtlanma ve katılaşma olabilir. Biz hergün incir bahçemizde olduğumuz için kuru incirleri topluyoruz ve kurtlanmanın önüne geçiyoruz. Son işlem olarak incir bandırma işlemi yapılır ve incirler hazır hale gelir. Bu işlemler emek ister, zaman ister. Yani anlatıldığı kadar kolay değildir. Ağustos-Eylül ayında incir bahçesinde saatler, günler geçirirsiniz. Her ağacın dibini defalarca dolaşırsınız. İncir özen ister, emek ister ve bakım ister. En kaliteli ürün için günlerce uğraşmak gerekir.

Endüstriyel incir üretimi

Büyük incir üreticileri veya insanların sağlığını düşünmeyen üreticiler yukarıda yazmış olduğum doğal üretim tekniklerini malesef uygulamıyor. İncir yetiştirirken kimyasal gübre, ilaç atarak incirlerin olağandan büyük görünmesine neden oluyorlar. Ayrıca dalında kurumasını beklemeden incirleri topluyorlar ve yapay kurutma yapıyorlar. Bandırma işlemini bizim kullandığımız doğal bandırma yöntemleri ile yapmıyorlar. Kimyasal asitik hap uygulaması yapılıyor. Bu sayede kurtlanma tamamen engelleniyor.
Doğal bandırma işlemi yapılan incirler bir miktar koyulaşır. Bu yüzden incirin renginin açık olması ve görüntüsünün güzel olması sizi kandırmasın.

%100 doğal üretim teknikleriyle üretilen kuru incir 1kg içerisine 35-55 adet aralığında değişim göstermektedir. Ortalama gönderimlerimiz 1kg içerisinde 40-45adet aralığında olmaktadır. Dalında kurumuş dağ inciri için oldukça iyidir. 35 kalibrenin altına inmek doğal incirde malesef imkansızdır. Piyasada gördüğümüz kadarı ile 25-30 adet civarlarında bile incirler çok fazla var. Tüketiciler sırf büyük ve beyaz olmasından dolayı bu incirleri tercih ediyorlar. 100 yıllık deneyimimiz ile doğal incirde 30 kalibrenin altına inmenin imkansız olduğunu belirtmek isterim.
Doğal ve organik kuru incir ÇOK AÇIK RENKLİ VE ÇOK BÜYÜK OLMAZ. Alım yaparken amacınızı doğru belirlemenizi öneririm. Eğer görüntü ve şekil için alıyorsanız lütfen bizi aramayınız. Eğer sağlık, kalite ve lezzet talebiniz varsa
Karaot Köyü organik incir üreticileri olarak bizi arayabilir ve istediğiniz soruyu sorabilirsiniz. Sağlık, kalite, lezzet istiyorsanız aşağıdaki iletişim kanallarından bizimle iletişime geçebilirsiniz.

28,00 280,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
158,00 
58,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
48,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
2023 YENİ MAHSÜL
178,00 
Soğuk Sıkım
398,00 2.000,00 

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1