KURU İNCİRİN EN GÜZEL HALİ *DAĞ İNCİRİ

Türkiye’nin toprağı korunmuş nadir köylerinden Karaot Köyü’nde yetiştirdiğimiz dağ incirlerini evlerinize kadar gönderiyoruz. En güzel kuru incir türlerinden size bahsedeceğim. Beş nesildir Karaot Köyü’nde yapmış olduğumuz incir ve zeytinyağı üretimini artık internete taşıdık. İki farklı incir türümüz var. İki incir türüde en güzel kuru incir diyebiliriz.

Bardacık dağ inciri 

Dünyada nadir bulunan incir türüdür. Sadece ülkemizde ve bazı dağlık bölgelerde yetişen nadir incir türüdür. Sapları uzundur. Tazesinin harika görüntüsü vardır. Kuruyunca biraz koyulaşır. Tadı, içerisindeki bal oranı ve aroması anlamında dünyanın en iyi inciridir.

Aydın Sarı Lop dağ inciri 

Piyasada en yaygın bulunan incir türüdür. Çoğunlukla Aydın ve İzmir yöresinde yetişmektedir. En kaliteli olanları dağlık bölgelerde yetişen cinsleridir.
Sulanmayan incir türleridir. Dağlık bölgelerde yetişen dağ inciridir. Organik sertifikaları bulunmaktadır. Organik olması için 2010 yılından bu yana uluslararası kuruluşlar tarafından tarlamız ve incelenmektedir.
Kargo anlaşmamız vardır. Üreticiden evinize uygun fiyata en kaliteli inciri gönderiyoruz.

Kuru incirin kaliteli halini bulmak saman içerisinde iğne aramaya döndü. İncirin kurtlanmaması, uzun süre dayanması için inanılmaz derecede kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Bunlardan en çok bilinenlerinden birisi peroksit maddesidir. Peroksit maddesi incirin kurumasından sonra içerisine bandırılan sıvı bir kimyasal maddedir. Peroksit sayesinde incirin beyazlaması sağlanır ve üzerinde oluşan kusurlar minumum dereceye indirilir. Aynı zamanda incirin uzun süre dayanması ve kurtlanmaması sağlanır.

İncirin rengi nasıl olur

İncirin rengi için sabit bir renk olması doğru değildir. Ülkemizde birçok çeşit incir türü vardır. Ancak bilinen ve en kaliteli olan dağ inciri ve bardacık incirinden size kısaca bahsedeyim.

Dağ incirinin rengi = Dağ inciri sarı – beyaz arası bir renge sahip olur. Hafif koyuya kaçan incirler olursa bunlar değersiz değildir sadece güneşte fazla beklemiştir. Geleneksel bandırma işlemi defne yaprağının suyu ile yapıldığı için incirlerde hafif koyu bir görüntü oluşturabilmektedir.

Bardacık inciri rengi= Bardacık inciri diğer incir türlerine göre bir miktar koyu renklidir. Gövdesinde çizikler şeklinde hafif çatlak görüntüleri mevcuttur. Sapı uzundur. Rengi sarı – siyah arasında bir görüntüye sahiptir.

Kuru incirin en güzel hali dağ inciri veya bardacık inciri siparişlerinizi verebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0