İNCİR FİDANI NASIL DİKİLİR

Ürünlerimiz için tıklayınız

İncir bahçemize yeni fidanlarımızı eklemeye başladık. Sarı lop incir fidanlarını bahçemize diktik. Dikim sonrası ilk görüntüleri paylaşıyorum.

İncir fidanları ne zaman dikilir?
İlkbahar ve sonbaharda dikimi uykundur. Kışların çok soğuk geçmediği bölgelerde sonbaharda dikmek daha iyidir. İki incir fidanı arası 7metre olması ideal ölçüdür. İlerleyen dönemlerde arazinin sürülmesi, işlenmesi ve dalların birbirine girmemesi için uygun aralıktır. Eğer daha sık dikim yapılırsa hava dolaşımını engelleyeceği için incir kuruma kalitesini etkileyecektir. Yaklaşık 50cm’lik dikim çukuru açılır. Çukurun içine fidan bırakılır ve ilk can suyu verilir. Sonrasında yavaş yavaş toprak doldurulur.

Bizim incir fidanı satışımız malesef yoktur. Haziran-Temmuz-Ağustos aylarında taze incir satışımız vardır. Bütün yıl boyunca kuru incir satışlarımı vardır. Sarı lop kuru incir ve bardacık kuru inciri satışlarımı vardır.
Sipariş vermek için lütfen iletişime geçiniz.

İNCİR FİDANI NASIL DİKİLİR” yazısında 2 düşünce

  1. Brcsalvador diyor ki:

    Merhaba, ben sizden yardım istiyorum mümkünse. Malatya’da yaşıyorum ve İstanbul’da dedemin bahçesinden çok sevdiğim meyveleri kocaman olan bir inciri vardı (türünü bilmiyorum maalesef) bu incirden Ocak ayında dallar kesip getirdik 1 ay kadar suda beklettik köklendiler ve ped şişelere torflu toprağa diktik şu an köklenip yapraklandılar bazıları köklendiği halde dalları yaprak açmadı tomurcuk olarak kaldı bunların yapraklanması için yapabileceğim bir şey var mı? 1800 metre rakımda yaşıyoruz burda tutunabilirler mi? Ve güneşle ne zaman tanıştırıp ne zaman diksem uygun olur? Lütfen yardımcı olun aylardır emek veriyorum boşa gitsin istemiyorum ve bu kadar güzel bi ağacın yok olmasını da istemiyorum. Cevap verirseniz çok mutlu olurum. Teşekkürler

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1