İNCİRİN ŞAHI BARDACIK İNCİRİ

Ürünlerimiz için tıklayınız

İncir’in cennet meyvelerinden olduğunu duymuşsunuzdur. İncir’in bildiğiniz gibi harika bir tadı vardır. Ülkemizde ençok incir Aydın, İzmir bölgesinde yetiştirilmektedir. Tabiki ülkemizde en ünlü incir sarı lop olarak bilinen Aydın inciridir. Bardacık inciri Aydın bölgesinde yaygın değildir. İzmir’de bazı bölgelerde Bardacık yetiştirilir. Bu yüzden bulmak biraz zordur. Bardacık incirini yemiş olanlar artık diğer incirlerden tat almamaya başlayacaklardır.

Birçok kişi tarafından dünya üzerinde yenilebilecek en güzel meyve olarak görülür. Sapı uzun ve gövdesinde çatlaklar bulunur. İçi çok kırmızıdır.

Neden Bardacık inciri az yetiştirilir?

  • Çünkü Bardacık sezonu hemen gelip geçer. Örneğin; bir sarı lop ağacı 1,5ay boyunca meyve vermeye devam eder. Bardacık inciri 15-20gün içerisinde olgunlaşıp bitmeye başlayacaktır.
  • Bardacık çok hassastır. Eğer bakımını aksatırsanız meyve vermez.
  • Kurutulduğunda sarı lop inciri gibi alımlı bir görüntüsü olmaz. Küçülür ve şekilsiz bir görüntü alır.

Bizim 25yıllık Bardacık ağaçlarımız var. Benimle beraber büyüdüklerini söyleyebilirim. Toplayıp kuruttuğumuz incirleri satıyoruz. Biz üretici olarak kendimiz satmaya çalışıyoruz. Buyüzden ilk defa tadına bakacaklar ve gerçek tadını bilenler için fiyatları maliyetine indirdik. Anlaşmalı kargo ile uygun fiyatlara evinize kadar gönderiyoruz.

Kabuğu ince ve içi dolgundur. Dış yüzeyi koyu renkli görünür ama rengini içinin dolgun olmasından almaktadır. Kabuğu ince olduğu için rengi dışına yansımıştır.

Ağustos, Eylül aylarında taze bardacık incirlerimiz olur. Bardacık incirlerimizi dalından topluyoruz ve özel saklama kaplarına koyuyoruz. Alt ve üst bölümlerine incir yaprakları yerleştiriyoruz. Kargo esnasında sorun olmaması için incir yaprakları ile destekleme yapıyoruz. Hiçbir sorun yaşanmadan evlerinize kadar gönderim yapabiliyoruz.

Eylül ayından sonra bütün yıl boyunca organik şartlarda ve özel olarak kuruttuğumuz kuru bardacık incirlerini evlerinize kadar gönderebiliyoruz. Kuru bardacık inciri yaygın olarak bilinmez. Ancak kuru bardacık incirini yiyenler diğer incir türlerine tekrar dönüş yapamıyorlar. Çünkü içerisinde harika bir bal ve tat oranı vardır. En ufak kuru bardacık inciri dahi dolgun ve çok tatlıdır. Kuruyunca hafif koyulaşır ama bunun sebebi kabuğunun ince olması ve içerisinde bal oranının yüksek olmasından dolayıdır.

Ağustos-Eylül aylarında taze bardacık inciri, bütün yıl boyunca kuru bardacık siparişini aşağıdaki iletişim kanallarından bize ulaştırabilirsiniz.

Ürünlerimizden sipariş vermek için mağaza bölümünden sipariş verebilirsiniz.

İNCİRİN ŞAHI BARDACIK İNCİRİ” yazısında bir düşünce

  1. Mustafa diyor ki:

    Merhaba. Benimde bahcemde 5 yil once diktigim bir incir agacim var. Gecen sene ve bu sene harika incir verdi. Tadına doyamadik ailecek. Resimdeki incirin aynısı, araştırdım ve bardacik olduğunu öğrendim. Ağacın boyu suan 2,5 metre kadar. Ama içi çok dallandi, bunu ne zaman ve nasıl budamaliyim. Seneye daha guzel meyve vermesi için neler yapila bilir. Beni bilgilendirip yardımcı olursanız sevinirim. Simdiden teşekkür ederim.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0