Bebek için kuru incir

Sağlıklı yaşamın bu denli önemli olduğu ve doğru gıdaya ulaşmakta zorlanılan bir dönemdeyiz. Biz köylü ve bilinçli üretici olarak elimizden geldiğince sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ürünlerimizi alan veya almak için bizi arayan birçok kişi bebek için kuru incir alacağını ve hangi kuru inciri tercih etmesi gerektiğini soruyor.

Öncelikle bebek için özel bir kuru incir yoktur. Sadece bebeklerimiz için değil kendimiz içinde mutlaka kullanmamız gereken kuru incir türünün özelliklerini açıklamaya çalıştım.

Instagram sayfamızı takip ederek ürünlerimizi anlık görebilirsiniz.
Bebek için kuru incir özellikleri
  • Dağlık bölgede yetişen incir türü olmasına kesinlikle dikkat etmeliyiz. Dağ inciri olmayan incirler şehir merkezlerine yakın olmaktadır. Hava koşullarından, araçların egzoz gazlarından etkilenir. Dağ inciri diye tabir edilen incir türünü tercih edebilirsiniz. Eğer bardacık inciri bulabilirseniz özellikle tercih etmenizi öneririm. Bardacık inciri; diğer incir türlerine göre çok daha değerlidir. Az miktarda bulunduğu ve üretimi zor olduğu için ulaşılması oldukça güçtür. Eğer gerçek bardacık incirine ulaşabilirseniz kesinlikle tercih etmenizi öneririm.
  • Kuru incirin kurutulma şekli en önemli konularında başında gelir. Hangi tür incir olursa olsun, kuru incirin dal kurusu olmasına dikkat ediniz. İncir doğal koşullarla dalda kendisi kuruyarak yere düşmelidir. Eğer kuru incirde yapay kurutma yapılırsa aflatoksin maddesi oluşur.
  • Beyazlatma işlemi uygulanmamalıdır. Kuru incirlerin bazı bölümlerinde siyahlık, leke, ezik gibi durumlar olabilir. Bunlar beyazlatma diye tabir edilen bir işleme maruz bırakılmaktadır. Bu sayede kuru incir üzerindeki leke ve siyahlıkların yok edilmektedir ama karşımıza çok ağır kimyasal ilaçlara bulaşmış incirler çıkmaktadır.
  • Üretim esnasında ve sonrasında ki hiçbir aşamada kimyasal ilaç, gübre kullanılmamış olmalıdır. İncirlerin daha fazla verim vermesi veya incirde görülen hastalıklarla mücadele edebilmek için birçok kimyasal ilaç kullanılıyor. Bu ilaçlar verimi arttırıyor ama vücudumuza birçok kimyasalın girmesine neden oluyor. Bu yüzden tanıdığınız bir üretici varsa tercih etmenizi öneririm. Eğer yoksa yukarıda yazmış olduğum özellikleri üretici ile konuşmanızı ve incir konusunda ne denli bilgili olduğunu anlamanızı öneririm. Eğer bunlarla uğraşmak istemezseniz organik sertifikalı incir tercih etmenizi öneririm. Organik kuru incir alırken mutlaka sertifikasını kontrol ediniz.

Yukarıda yazmış olduğum özellikleri taşıyan kuru incirleri bebeğinize gönül rahatlığı ile verebilirsiniz. İçerisinde birçok faydalı mineral, vitamin barındıran kuru incirin her gün tüketilmesi önerilmektedir. Bebek için kuru incir diye yazdığım yazı aslında herkes için geçerlidir.

Not= Karaot Köyü’nde bulunan incir bahçelerimizde dağ inciri ve bardacık incirini geleneksel usuller ile yetiştiriyoruz. Dedelerimizden miras aldığımız incir tecrübelerini geliştiriyoruz. Kendi bahçemizin ürünlerini sizlere gönderiyoruz.

İncir ve diğer ürünler hakkında bilgi almak ve sipariş vermek için iletişim kanallarından bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0