Kuru İncirin Faydaları

Kuru incirin faydaları ile ilgili farklı bir yazı yazmak istedim. Kuru incir üzerinde yapılan araştırmalar, teknik detaylı bilgiler birçok yerde bulabilirsiniz. Ben daha önce yapılmayan ve özellikle deneyimlerden yola çıkarak faydalı bir yazı oluşturmak istedim.

Dedelerimizden bize aktarılan incir bahçelerimizde üretimlerimize devam ediyoruz. İncir bahçelerinde büyüdük. Bütün üretim aşamalarını tecrübeler ile öğrendik. Hayatımızın her alanında inciri kullandık. Yaşayarak edindiğimiz kuru incir faydalarını sizlerle paylaşmak istedim.

Özellikle kış aylarında zeytin bahçelerinde oluruz. Bütün gün ağır bir şekilde çalıştığımız için çok fazla enerji harcarız. Bu yüzden yanımızda mutlaka kuru incir bulunur. Hatta kuru incirin içine 1 adet ceviz koyarız. Enerjimizin düştüğünü hissettiğimiz anda kuru inciri yeriz. 1 adet kuru incir bizim enerjimizi yükseltir, acıkmamızı geciktirir. Çoğu zaman öğle yemeği yemeden çalışmaya devam ederiz. Ne zaman uzun yolculuğa gitsek yanımda kuru incir mutlaka bulundururum.

Diyet yapanlar için kuru incirin faydaları

Diyet yapmak isteyenler, acıktığında midesini bastırmak isteyenler kuru incir yiyebilirler. Kalori oranı çok düşük olduğu için diyet yapanlar için çok uygun olduğunu düşünüyorum.

Sindirim için kuru incirin faydaları

Yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sistemleri için harika bir dosttur. Sindirim hastalıkları, bağırsak hastalıkları, kabızlık gibi sorunlara birebir çözümdür. Ninelerimiz zeytinyağı ile incir kürü yaparlar. Kuru incirleri ikiye bölerek cam kavanozun içine koyarlar ve üzerine zeytinyağı dökerler. Belli süre bekletmiş oldukları zeytinyağlı incir kürlerinden her gün 2 parça yemektedirler. Bu sayede bağırsak sorunları başta olmak üzere birçok hastalıklardan kendilerini korumuş olurlar. Ayrıca prostata yardımcı olduğu biliniyor.

Şifa kaynağı zeytinyağlı incir kürü

Astım için kuru incir

Solunum yetersizliği ve astım gibi hastalıklara kuru incirin iyi geldiği bilinmektedir. Özellikle zeytinyağlı incir kürünü uzun süre kullanan tanıdıklarımız da astım, alerji gibi hastalıklarının düzeldiğini gördük.

Kemikleri güçlendirmek için kuru incir

Bildiğiniz gibi süt ürünleri kemikleri güçlendirir ama bazı kişiler süt ürünlerini sevmiyor veya yiyemiyor. 1 bardacık sütün 2 adet kuru incire eşit olduğu söyleniyor. Kemikleri besleyen kuru incirin her gün tüketilmesi gerekir.

İncir bandırma işlemi nasıl yapılır

Kalbi korur ve meme kanserine iyi gelir

NOT= Her gün en az 2 adet kuru incir tüketmeye özen gösteriyoruz. Özellikle çocuklarda tatlı, şeker, çikolataya çok fazla istek oluyor. Kendi çocuğumu 1,5 yaşından sonra her gün en az iki adet kuru incir yemesini teşvik ettik.

NOT= Bizi bulduysanız belli ki kaliteli, doğal ve geleneksel ürünlerin peşindesiniz. Yukarıda bahsettiğim kuru incir faydalarından yararlanmak için doğal, işlenmemiş, fabrikasyon işlemden geçmemiş, beyazlatma işlemi uygulanmamış incir olması gerekmektedir.

Kuru incir siparişi verebilmek için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

kuru incirin faydaları

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0