Kuru İncir Nasıl Saklanır

Ürünlerimiz için tıklayınız

Bize gelen soruların başında gelen ” kuru incir nasıl saklanır ” sorusuna cevap vermeye çalışacağım. Birçok şifa kaynağı ve lezzet deposu olan kuru inciri alıyoruz ama doğru saklama yapmazsak kurtlanma, ekşime ve iç kısmında siyah maddeler oluşuyor. Bunların önüne geçmek kuru inciri nasıl muhafaza etmeliyiz sorusuna cevap vereceğim.

Kuru incir buzdolabında saklanabilir

Üreticiden aldığınız kuru inciri 10-15 gün içerisinde tüketeceğinizi düşünüyorsanız buzdolabında saklamanıza gerek yok. Güneş görmeyen bir yerde saklayabilir ve tüketebilirsiniz. Ama uzun süre saklamayı düşünüyorsanız buzdolabında saklamak en doğru yöntemlerden biridir. Bir yıl civarında bozulma olmadan kuru inciri tüketebilirsiniz.

Kuru incir güneş görmeyen alanda saklanır

Eğer buzdolabında yeriniz yoksa veya buzdolabında saklamak istemiyorsanız güneş görmeyen bir alanda saklayabilirsiniz. Kuru inciri hava almayan bir kap içinde tutmalısınız. Ağzı kapalı ve hava almayan cam kavanozlar, bu yöntem için oldukça uygundur. Kuru incirin oda sıcaklığının altında bir ortamda saklanmasını öneriyoruz. Bir yıla yakın sorun yaşamadan saklayabilirsiniz.

Defne yaprağı ile saklama yapabilirsiniz

Defne yaprağının içerisindeki madde ve yaymış olduğu güzel kokular sayesinde kurtlanma engellenir. Defne yaprağının olduğu yere kurt girmez denilir. Bu sebeple; kuru incirleri koyduğumuz kabın içerisine defne yaprakları koyunuz. Kurtlanmaya karşı oldukça etkin bir çözümdür.

Eğer kuru incir doğru yöntemlerle saklanmazsa kurtlanma yapabilir. İçerisinde ekşime oluşur. Birçok kişi önceki yıllarda kuru inciri dışarıda sakladım ama bu yıl incirlerim bozuldu diyebilirsiniz. Kuru incirin bozulması en fazla üretim yılında olan hava koşulları ile alakalıdır. Örneğin 2017 yılında hava sıcaklığı, nem ve yağışlar kuru incir için çok idealdi. Bu dönemde kuru incirlerin dayanıklılığı oldukça yüksekti. Dışarıda saklanan kuru incirler bile bozulmadı. Ama 2018 yılında oluşan hava koşulları kuru incir üzerinde çok büyük etki yarattı. 2018 yılında almış olduğunuz kuru incirleri doğru saklamazsanız kurtlanma ve ekşime riski oldukça yüksektir.

Bahsettiğim yöntemler doğal kuru incir içindir. Endüstriyel veya fabrikasyon kuru incirlerde peroksit maddesi kullanılmaktadır. Peroksit maddesi sayesinde kuru incirlerin çok uzun süre dayanması sağlanmaktadır. Biz tabi ki böyle bir madde kullanamayız. Tamamen geleneksel ve doğal yöntemler ile koruma yapmak istiyoruz. Defne yaprağı ile bandırma işlemi yapıyoruz.

Kuru incir nasıl saklanır ile ilgili videolarımızı youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz. Sipariş vermek için mağaza bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Kuru İncir Nasıl Saklanır” yazısında bir düşünce

  1. Pingback: Kuru İncir Kurtlanma - KARAOT KÖYÜ GELENEKSEL ÜRÜNLERİ

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1