KÖYDEN ORGANİK ÜRÜNLER

Karaot Köyü’nde yetiştirdiğimiz ürünleri üreticiden alabiliyorsunuz. Bütün ürünlerin köylüler tarafından nasıl yetiştirildiğini sitemizde açık olarak yazıyoruz. Sitemizden aldığınız bütün ürünler aracısız bir şekilde üreticiler tarafından sizlere gönderilmektedir. Ayrıca yetiştirilen ürünlerin hepsi organik tarım teknikleri kullanılarak yetiştirilen ürünlerdir. Köyden organik ürünler için yazımızı inceleyebilirsiniz.

Köyden organik ürünler

Dağ İnciri dal kurusu : Köyümüz dağlık bölgede olmasından dolayı dağ inciri için en uygun bölgelerden birisidir. Dalda kendisi kuruyan dal kurusu dağ inciridir. Kimyasal gübre ilaç kullanılmadan yetiştiriyoruz.

Bardacık inciri : Sadece dağ köylerinde yetişen özel incir türüdür. Genellikle İzmir’in dağ köylerinde yetişir. Sapı uzun ve içi daha ballı bir incirdir. Yetiştirilmesi oldukça zor olduğu için ender bulunmaktadır.

Çekirdeksiz kuru üzüm : Dünyanın en kaliteli çekirdeksiz üzümü veya sultaniye üzümünün yetiştiği topraklar İzmir – Manisa bölgeleridir. Köyümüzde kimyasal ilaç, gübre kullanmadan yetiştiriyoruz. Endüstriyel hiçbir yöntem kullanılmadan yetiştirilen üzümlerdir.

Erken Hasat Zeytinyağı : Zeytin bahçemizde Ekim-Kasım aylarında toplayıp hemen sıktırmış olduğumuz zeytinyağıdır. Şifa, sağlık ve kalite anlamında en kaliteli zeytinyağıdır. Zeytinyağının en hası olan erken hasat zeytinyağıdır.

Şekersiz incir reçeli : Organik dağ inciri ile yaptığımız geleneksel incir reçelidir. Hiç şeker kullanmadan üretim yapıyoruz. Kendi yapımımız üzüm pekmezi kullanarak tatlandırdığımız incir reçelidir.

Zeytinyağlı köy sabunu : Geleneksel yöntemlerle ürettiğimiz sabundur. Evlerimizde kullandığımız saf, sızma zeytinyağı kullanarak üretiyoruz. Piyasada bulunamayacak seviyede kalitedir.

Nar Ekşisi : Bakır kazan ve odun ateşinde kaynatılarak nar suyunun özü bırakılarak yapıyoruz. Hicaz narlarını taneliyoruz ve suyunu çıkarıyoruz. Bütün gün boyunca kaynattığımız nar suları buharlaşarak sadece nar özüne dönüşüyor.

Bütün ürünler köylüler tarafından hazırlanıp gönderilir

Üzüm pekmezi : Organik kuru üzümlerimizi ezerek suyunu çıkarıyoruz. Üzüm sularını bütün gün bakır kazan ve odun ateşinde kaynatıyoruz. Çok ender bulunan ve geleneksel yöntem olan üzüm pekmezi kullanarak pekmez haline dönüştürüyoruz.

Dağ kekiği : Köyümüz rakımı yüksek olan bir bölgedir. Yüksek bölgelerde yabani olarak yetişen kekikleri bahar döneminde topluyoruz. Toplamış olduğumuz taze kekikleri gölgede kurutuyoruz. Harika aroma ve nefaseti ile kuru dağ kekiğini gönderiyoruz.

Defne Yaprağı : Dere kenarlarında yabani olarak yetişmektedir. Özellikle yemeklerde kullanılır. Demleme çay yapılarak sindirim sistemine çok yardımcı olur. Toplayıp hemen gönderiyoruz.

İncir Kürü : En kaliteli dağ inciri ve zeytinyağı kullanılarak yapıyoruz. Dağ incirlerini 2-3 parçaya bölüyoruz ve cam kavanozlara koyuyoruz. Üzerine en kaliteli zeytinyağını dolduruyoruz. Birçok konuda vücudumuza iyi gelen mucize karışımı gönderiyoruz.

İncirli cezerye : Organik dağ incirlerinin el ile kıyılması sonucu incirli cezerye yapıyoruz. İçerisine hiçbir katkı maddesi veya başka bir ürün girmiyor. Uzun süre kıyılan incirler, kendi balı ile birbirine yapışıyor. Güneşte kurutarak uygun şekilde dilimliyoruz.

İncir cipsi : İncir döneminde organik taze incirlerin nizami şekilde kesilerek kurutulmasından elde ediyoruz. Harika lezzet olan incir cipsini sağlıklı atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.

Kantaron yağı : Bahar döneminde yabani olarak çıkan kantaron çiçeklerini topluyoruz. Saf zeytinyağında en az 45 gün beklettiğimiz çiçekler özünü zeytinyağının içine veriyor. Mucize ürün %100 doğal olarak karşımıza çıkıyor.

Reçellik kuru incir : Reçel yapmak için ihtiyaç olan incirleri kendimiz kıyıyoruz ve gönderiyoruz. İncirlerin hasarlı bölgelerini atıp sadece iyi kısımlarını gönderiyoruz. Bu sebeple fiyatı uygun olmaktadır.

Yukarıda yazmış olduğumuz bütün ürünlerimizin bir kısmını kapsıyor. Sezona bağlı olarak ürünlerimizde ekleme ve çıkarma yapabiliyoruz. Güncel ürünlerimize ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0