İNCİR KÜRÜ

Şifa kaynağı olan ve evlerimizde sürekli bulundurmamız gereken incir kürünü nasıl yapıyoruz. İncir kürü nasıl tüketilmeli gibi bütün sorulara cevap vermeye çalışacağım.

İncir kürü yaparken en önemli nokta kullanmış olduğunuz kuru incir ve zeytinyağıdır. İncir kürünü yapma amacımız şifa bulmak, vücut direncimizi arttırmak veya hastalıklara karşı kendimizi koruma altına almaktır. İncir kürünü yaparken en kaliteli malzemelerin kullanılması gerekmektedir. Aksi halde vereceği fayda kısıtlı kalacaktır.

İncir kürü yaparken kullanılması gereken kuru incir

Zeytinyağlı kür yaparken dalda kendisi kurumuş ve dal kurusu diye bilinen incirleri kullanıyoruz. Kimyasal hiçbir işlem görmemiş ve tamamen doğal şartlarda yetişmiş kuru incirleri kullanıyoruz. Dağ inciri veya bardacık inciri türlerini kullanarak üretim yapıyoruz. Karaot Köyü’nde organik tarım teknikleri kullanarak yetiştirdiğimiz kendi bahçemizin kuru incirleridir.

Kür Yaparken kullanılması gereken zeytinyağı

İncir kürünün %100 verim verebilmesi için en kaliteli zeytinyağının kullanılması çok önemlidir. 80-90 yıl önce dedelerimizin dikmiş oldukları zeytin ağaçlarından ürettiğimiz erken hasat zeytinyağı veya sızma zeytinyağı kullanıyoruz. Zeytinyağı sadece başından toplanan zeytinlerden üretilmeli, asit oranı 0,5 dereceyi geçmemelidir.

İncir kürü nasıl yapılır

Eğer incir kürünü bizden almak istemeyebilir veya kendiniz yapmak isteyebilirsiniz. Bizim için para kazanmak her zaman ikinci planda olduğu için nasıl yapılır aşağıda bütün bilgileri bulabilirsiniz.

Kimyasal işlem görmemiş doğal dağ inciri bulmalısınız. Dağ incirlerinin sap kısımlarını kesiniz. Kuru inciri 2 – 3 parçaya bölün ve cam bir kavanoz içerisine atın. Yine %100 doğal olduğunuzdan emin olduğunuz zeytinyağı ile kavanozu doldurun. En üstteki incir zeytinyağının altında kalacak şekilde kavanozu doldurun. Kavanozun ağzını kapatın ve güneş görmeyen bir bölümde kavanozu 2 hafta civarında bekletin. Zeytinyağı ve kuru incir birbirine karışacaktır. Mucize karışım bu şekilde hazır olacaktır.

Nasıl tüketilmelidir

Kavanozun içerisinde olan dilimlenmiş incirden sabah aç karnına 2 adet yiyiniz. Gece yatarken dilimlenmiş incirden 2 adet yiyiniz. İncir yediğiniz zaman kavanoz içindeki zeytinyağından içmeniz daha faydalı olacaktır. Kaşıkla bir miktar zeytinyağı içebilirsiniz. Sağlık ve şifa anlamında size çok büyük faydalar sağlayacaktır.

Ege’nin dağ köylerinde köylülerin evlerinde halen kullandıkları bir karışımdır. Köyümüzde şifa, vücut direnci arttırma ve hastalıklara karşı korunmak için sürekli kullanılmaktadır.

İncir kürü neye iyi gelmektedir

Öncelikle bilmenizi istediğim ve bana sorulan sorulara özellikle cevap vermediğim konu incir kürünün neye iyi geldiğidir. Birçok konuda bilgim olmasına rağmen bu konuya girmek istemiyorum. Çünkü bu konuda umut tacirliği yapanlar maalesef çok fazla. Biz organik ve doğal ürün yetiştiriyoruz. Biz en kaliteli kuru incir ve zeytinyağını ürettiğimizi düşünüyoruz ama incir kürünün nelere faydası olduğunu bilen şifacılar veya araştırmacılar illaki vardır. Bu yüzden bizi sadece bu işin üreticisi olarak görmenizi isterim. Yinede toplumda bilinen ve kullanılarak olumlu faydalar görmüş olanlardan derlediğim sonuçlar aşağıdadır.

Vücut direncini arttırır, kalbi korur, hamile kalmayı kolaylaştırır, kadınlarda yumurtalık sorunlarını giderir, kabızlığa karşı etkili çözüm, astım hastalarına iyi geldiği bilinmektedir, tansiyonu dengeler, hastalıklara karşı koruyucudur, vücudur zararlı bakterilerden arındırır, cildi besler ve cilt sorunlarına iyi gelir.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0