ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM

Çekirdeksiz kuru üzüm bilinen, bilinmeyen birçok faydayı içeresinde barındıran bir meyvedir. Atıştırmalık olarak sürekli tüketmemiz gereken ürünlerin başında gelir. Birçok üründe olduğu gibi kuru üzüm alırken dikkat etmemiz gereken noktalar vardır. Çünkü kuru üzüm çok fazla kimyasala, endüstriyel işlemeye maruz kalan bir üründür. Bu yüzden kuru üzüm alırken çok dikkat etmelisiniz. Bu yazımızda kuru üzümü nasıl ürettiğimizi, hangi aşamalardan geçtiğini sizlere anlattım.

Karaot Köyü’nde bulunan üzüm bağlarımız 60 yıl önce büyük dedemizin dikmiş olduğu bağlardır. Eski fidanlarla dikilmiş üzüm bağlarına sahibiz. Osmanlı dönemlerinden kalan ve sadece İzmir-Manisa bölgesine özel olan sultaniye üzüm veya izmir üzümü yetiştirmeye devam ediyoruz. İzmir üzümü dünyanın en özel türlerindendir. Tat ve kalite olarak eşi benzeri olmayan türler arasındadır.

Çekirdeksiz kuru üzüm yetiştirirken sulama yapmıyoruz

Üzümde sulama yapılırsa verim artar. Ancak fazla sulama kaliteyi düşürür. Bu yüzden biz hiç sulama yapmıyoruz. Bütün mineralleri yağmur sularından almaktadır. Bu sayede çok daha kaliteli üzümler elde ediyoruz. Sulama yapmadığımız için üzümler tane olarak çok fazla büyümüyor. Piyasada bulunan üzümlere oranla bir miktar küçük boyutta oluyor.

Kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan üretim yapıyoruz

Üretim esnasında sadece hayvansal gübre kullanıyoruz. Üzüm veriminin artması için ilaçlama yapmıyoruz. İlaçlama yapmadan üzümleri yetiştiriyoruz.

Endüstriyel hiçbir aşamadan geçmeden ürettiğimiz organik kuru üzümleri gönderiyoruz. Organik sözcüğü son yıllarda her üründe kullanmaya başladığı için anlamını malesef yitirdi. Ancak bizim ürünlerimiz organik sertifikalı kuru üzümlerdir. Her yıl kuru üzümlerimizden ve üzüm bağlarımızdan alınan numuneler inceleniyor. Organik sertifikalarımızı sitemiz üzerinden inceleyebilirsiniz.

Kuru üzüm çöp ayıklama işlemi nasıl oluyor

Kuruma işlemi tamamlandıktan sonra üzümlerin çöpleri el ile kırılır. Ayrı bir bölgeye alınan kuru üzümlere savrulma işlemi yapılır. Hafif rüzgarlı bir havada üzümler havadan yere doğru bırakılır. Bu esnada üzümün içinde bulunan çöpler başka yere gider. Çuvallara koyduğumuz üzümleri köy evlerimize getiririz ve gönderime hazırlarız.

Sıkça sorulan soru = Sizin üzümlerin sap kısımları neden var. Bunlar neden ayıklanmadan gönderildi. Marketten aldıklarımızın çöpleri yok.

CEVAP = Marketlerden almış olduğunuz kuru üzümler endüstriye işlemeye maruz kalmıştır. Makineler tarafından çöpleri ayıklanmaktadır. Geleneksel yöntemde bu işlemi yapmak imkansızdır. Eğer sap kısımlarından rahatsız olunuyorsa el ile ayıklamak dışında çözümü bulunmamaktadır.

Çekirdeksiz kuru üzüm siparişi vermek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0