KURU İNCİR

Kuru incir bağışıklık için en önemli yiyeceklerden birisidir. Kuru incir faydaları saymakla bitmez. Ancak bütün bu faydalardan yararlanabilmek için hilesiz, üzerinde oyunlar oynanmamış, kimyasal ilaçlama yapılmamış, hormon ilaçları kullanılmamış ve en doğru şekilde yetiştirilmiş kuru inciri almak gerekir. Sizlere bu yazımda kuru incir alırken nelere dikkat etmelisiniz ve biz üretici olarak kuru inciri nasıl yetiştiriyoruz anlatacağım.

Kuru incir neden üreticiden alınmalı

Bizim dağ inciri ve bardacık inciri olmak üzere 2 adet incir bahçemiz var. İncir üretimini 100 yılı aşkın süredir aynı bölgede yapıyoruz. Dedelerimizden öğrenmiş olduğumuz geleneksel üretim teknikleri ile incir üretimine devam ediyoruz. Aynı üretim teknikleri kullanarak, aynı anda bütün ağaçları aralıyoruz, ilekleme (dölleme) aynı anda yapıyoruz. Bütün incirler aynı bölgede ve aynı üretim teknikleri ile oluyor. Ancak büyük bir firma veya üretici ne yapıyor. Aydın ve İzmir’in bütün bölgelerinden incir alımı yapıyorlar ve bütün incirleri karıştırıyorlar. Boyut gruplandırması yapıyorlar ve satıyorlar. İnciri kimin ürettiği, nasıl ürettiği belli değil. Ben bir üretici olarak bunun çok yanlış olduğunu ve sonucunda kaliteli incirin çıkmasının zor olduğunu düşünüyorum.

Hangi tür kuru incir tercih edilmelidir

Yetişme şartlarına göre 2 tür incir vardır. Dağ inciri ve ova inciridir. Dağ inciri en kaliteli incir türüdür. Rakımı yüksek olan dağlık bölgelerde yetiştiği için ismine dağ inciri denilmiştir. Biz köyümüzde dağ inciri yetiştiriyoruz. Sulama yapılmadan yetiştirilmektedir ve incirin bütün aroması yağmur sularından sağlanmaktadır. Dağ inciri diğer incirlere göre biraz daha küçük olabilir. Bunun sebebi sulama yapılmadığı için incir meyvesi gereğinden fazla büyümez.

Kuru incirde hile olup olmadığını nasıl anlarım

Tarım ilaçları kuru incirlerin benzer boyutlarda ve şekillerde olmasına sebep olmaktadır. Aynı zamanda gereğinden fazla büyük olmasına sebep olur. Kuru incirin boyut ve şekilleri farklı olur. Fabrikadan çıkmış gibi hepsi birbirinin aynısı olmaz.

Kuru incir beyazlatma işlemi yapılmaktadır. Yani kuru incirler özel bir kimyasala bandırılıp renkleri beyazlatılır. Bu işlem doğal bir işlem değildir. Kuru incir dalında kurur ve yere düşer. Düşen kuru incirleri biz toplarız. Doğal bandırma işlemi uygularız.

Kendi tarlamızda yetiştirdiğimiz Aydın dağ inciri ve Bardacık incirlerini anlaşmalı kargomuz ile evlerinize kadar gönderiyoruz.

Sipariş vermek için aşağıdaki adreslerden bize ulaşabilirsiniz.

Karaot Köyü Organik Ürünler

Üretici ile bütün detayları konuşabilir ve sipariş verebilirsiniz

05558034131

05558034131

karaotkoyu@gmail.com

karaotkoyuorganik

karaotkoyuorganik

28,00 280,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
Yeni Mahsül
158,00 
58,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
48,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
2023 YENİ MAHSÜL
178,00 
Soğuk Sıkım
398,00 2.000,00 

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1