TAZE İNCİR

Ürünlerimiz için tıklayınız
YENİ MAHSÜL
238,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
Yeni Mahsül
188,00 

Taze incir olmaya başladığında biliriz ki yaz en sıcak zamanlarına gelmiştir. Yaz aylarının en sıcak olduğu zamanlarda bu harika ve şifa kaynağı meyve kendini gösterir. Ancak yaş incir yerken şifa bulmak ve yediğiniz meyvenin gerçek tadına varmak istersiniz. Üretici olarak en kaliteli inciri nasıl yetiştirdik sizlere anlatmaya çalışacağım.

Taze incir üretim esnasında sulama yapmıyoruz. Sulama yapmak incire zarar vermez ama taze incirin kalitesini etkiler. İncir ağacı sulama istemez. Bütün verimini topraktan ve yağmur sularından alabilir. Bizim ekstra olarak verdiğimiz su inciri gereksiz büyütür ve kalitesini düşürür. Bu yüzden biz sulama yapmıyoruz.

Yaş inciri uygun toprakta yetiştiriyoruz. İncir en kaliteli olarak dağlık bölgelerde yetişir. Köyümüz dağ köyü olduğu için taze incir ve kuru incir için en uygun bölgeye sahiptir. Yediğinizde hayatımda böyle bir incir yemedim diyebileceğiniz taze incir yetiştiriyoruz.

İncir bahçelerimizde yetiştirdiğimiz taze incir türlerini sizlere anlatacağım.

Taze bardacık inciri : Dünyanın en kaliteli incir türü olarak bilinir. Sap kısmı uzun ve gövdesi çatlak görünümlüdür. Ege bölgesinde yaşayanlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Aydın yöresinde az bulunur. Genelde İzmir ve dağ köylerinde yetişir. Yaz aylarında sahil kesimlerinde görülebilir. İçerisinde bal oranı çok yüksektir. Bardacık inciri yediğinizde bizi arayarak ben daha önce incir yememişim diyeceğinizi duyar gibiyim.

Aydın inciri : Piyasada en çok bulunan incir türüdür. Aydın – İzmir çevresinde yetişen ve sarı lop diyede bilinen incir türüdür. Dünyaca ünlü olduğundan bellidir ki tadı, görüntüsü harikadır. Kuru incir olarak çok fazla tüketilmektedir. Dağlık bölgede yetişen ve dağ inciri olarak bilinen türlerini almayı tercih etmelisiniz.

Mor incir : Adını renginden alır. Kuru incir olarak değerlendirilmediği için piyasada çok fazla olmaz. İçindeki bal oranı en yüksek olan incirdir. Tadı ve aroması kendine özgü ve çok güzeldir. İnsanı yedikçe yediren bir incirdir.

Bütün incirler kendi bahçemizin ürünleridir. Organik tarım teknikleri kullanılarak ve kimyasal işlemden geçmeden üretilmektedir. Üretici olarak dalından toplayıp gönderim yapıyoruz. Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları dışında taze incir satışımız yoktur. Kuru bardacık ve kuru aydın inciri satışlarımız bütün yıl boyunca devam etmektedir.

 

228TL EKSTRA İNDİRİM
1.290,00 
ÖN SİPARİŞ
7,75 15,00 
Yeni Mahsül
158,00 690,00 
YENİ MAHSÜL
338,00 
YENİ MAHSÜL
128,00 
YENİ MAHSÜL
238,00 
YENİ MAHSÜL
258,00 
Dağ İncirinden üretildi
78,00 

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1