SALAMURA DAĞ KEKİĞİ

Ürünlerimiz için tıklayınız
Yeni mahsül
98,00 
Türkiye'nin en kaliteli kekiği
48,00 

Salamura dağ kekiği diğer adıyla salamura zahter bahar ayları geldiğinde dağlık bölgelerde ve çorak arazilerde kendiliğinden doğanın bize verdiği en güzel nimetlerdendir. Son yıllarda dağ kekiğinin kontrollü yetiştiriciliği yapılmaktadır. Bana sorarsanız dağ kekiğinin kontrollü yetiştirilmesi uygun değildir. Üreticinin yetiştirme ve sonrası dönemlerde kimyasal ilaçlama ihtimali yüksektir. İlaçlama yapmadan belli bölgede dağ kekiği yetiştirmek zor iştir. En önemlisi de dağ kekiği yabani olmalıdır. Doğa bize yüzyıllardır dağ kekiğinin nerede yetişeceğini söylemektedir.

Dağ kekiğini nasıl topluyoruz

Köyümüz dağ köyü olması ve çorak arazilerinin bolluğu sebebiyle taze dağ kekiği için uygun topraklara sahiptir. Bahar ayları geldiğinde kekikler yüzlerce yıldır çıktığı bölgelerden kendiliğinden filizlenmeye başlar. Sabah taze dağ kekiği kokusu ile uyanırız. Yaz aylarına doğru taze dağ kekiği çiçek açmaya başlar. Çiçek açmaya başladığında toplanması uygun değildir. Çiçek açmadan Mart-Nisan-Mayıs aylarında toplanması en sağlıklı ve uygun olanıdır. Yabani olarak yetişen taze dağ kekiklerinin üst kısımlarındaki filiz kısımları küçük küçük koparılır. Doğanın dengesinin korunması ve önümüzdeki yıllarda dağ kekiğinin aynı yerden tekrar çıkması için bütün filizler koparılmaz. Doğa katliamcıları olduğunu düşündüğümüz bazı bilinçsiz kişiler dağ kekiğini kökünden koparmaktadır. Eğer dağ kekiğini kökünden koparılırsa o bölgeden tekrar çıkmaz. Sadece bugünü düşünen kişiler tarafından maalesef hakiki dağ kekiği azalmaktadır.

Toplanılan taze dağ kekiği hiç bir işlemden geçmeden evlerinize gönderilir. Bir miktarı salamura taze dağ kekiği yapılır. Bir miktarı güneşte kurutulur ve kuru dağ kekiği haline getirilir. Mart-Nisan-Mayıs aylarında taze dağ kekiklerini toplayıp gönderiyoruz. Bütün yıl boyunca salamura ve kuru dağ kekiklerini göndermeye devam ediyoruz.

Salamura Dağ kekiği faydaları

Dağ kekiği doğal bir şifa kaynağıdır. Belli miktarlarda tüketilmesi bütün bilim insanları tarafından önerilmektedir. Burada yine altını çizmem gereken nokta bahsettiğim dağ kekiği yabani olandır. Doğada kendiliğinden yetişmiş ve hiçbir işlemden geçmeyen dağ kekiği.

Salamura dağ kekiği en fazla dağ kekiği salatası olarak tüketilir. Ayrıca yemeklerde tazesi ve kurutulmuşu çok tercih edilmektedir.

Salamura dağ kekiği özellikleri

  • Bağırsak sorunları, sindirim sıkıntıları gibi durumlarda taze dağ kekiği tüketilmesi bu sorunları çözdüğü ve iyi geldiği bilinmektedir.
  • Kabızlık gibi hastalıklar için taze dağ kekiği tüketilmesi önerilir
  • Alerjik bir durum, sinek ısırığı veya sivilce gibi durumlarda kekik suyu kullanılır
  • Kansızlık sorunu olan çocuklar için kullanılır
  • Kandaki şeker miktarını azalttığı kekik ve kekik suyunun bilinmektedir.
  • Kilo vermeye yardımcı olduğu biliniyor
  • Ağzı kekik suyu ile çalkalamak çok faydalıdır. Ayrıca ağızda hoş bir koku bırakır ve ağız kokusunu engeller.

Mart-Nisan-Mayıs aylarında taze dağ kekiği ve bir yıl boyunca salamura dağ kekiği ve kuru dağ kekiği gönderimi yapıyoruz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
1