MANİSA SALAMURA YAPRAK

Ürünlerimiz için tıklayınız
Yeni mahsül
98,00 
%100 Katkısız
68,00 

Son yıllarda organik salamura yaprak bulmak zor olmaya başladı. Yaprağın en kaliteli üretildiği yer olan manisa salamura yaprak bulunabilse bile ilaçsız salamura yaprak bulmak imkansız hale geldi. Bunun sebeplerini size anlatacağım. Bizim ilaçsız ürettiğimiz  asma yapraklarını nasıl ürettiğimizi yazacağım.

İlaçsız salamura yaprak bulmak neden bu kadar zor?

Üzüm bağı yetiştirmek zor iştir. Zeytin, incir, ceviz, badem gibi bakımı kolay değildir. Üzüm bağını ayakta tutmak emek ister, tecrübe ister. Bir yıl boyunca bütün emeğinizi 5 günlük bağ bozumunda alırsınız. Bağ bozumuna kadar üzüm bağına çocuğunuz gibi bakmanız gerekmektedir. Bu yüzden eski üzüm bağları sürekli yok olmaya başladı. Köylüler üzüm bağlarının emeği ile uğraşmaktansa kökleyip yerine zeytin ağacı dikmeye başladılar. Bu sorunların üzerine hava kirliliği, tarım ilaçlarının yaygınlaşması eklendi. Bu yüzden birçok yörede bulunan üzüm bağları kimyasal ilaç, gübre atılmadan ayakta kalmıyor. Bu yüzden ilaçsız salamura yaprak bulmak imkansız hale gelmeye başladı.

Manisa salamura yaprak üretimini nasıl yapıyoruz

En yakın ilçe ve sanayi alanına 25km uzaklıkta olan köyümüz organik tarıma en uygun bölgeler arasındadır. Üzüm bağımızda organik ve ilaçsız üretim yapıyoruz. Her yıl bağlarımızdan alınan numuneler incelemeye gitmektedir. Üzüm bağlarımızın organik sertifikaları mevcuttur. Manisa salamura yaprak diye tabir edilen yapraklardır.

Asma yapraklarında kimyasal ilaç kullanmıyoruz. Eğer bir hastalık ve sorun ile karşılaşırsak doğal ilaçları kullanıyoruz. (Kendi yaptığımız ısırgan otu suyu gibi). Asma yapraklarını tam zamanında topladığımız için bütün yapraklar taze olmaktadır. Kartlaşmış ve zamanı geçmiş yapraklar kesinlikle toplanmaz. Bizim gönderdiğimiz gibi alıp yiyebilirsiniz. Çünkü hiçbir kimyasala bulaşmadan gönderilecektir. Sarmalarınızı yaptıktan sonra salamura yapraklarımızın tazeliğini ve doğallığını anlayacağınıza eminiz.

Dalından koparılan yapraklar hemen gölgeye alınmalı ve salamura basımı yapılmalıdır. Aksi halde buruşur ve kötü hale gelir. Topladığımız yaprakları hemen köye götürüyoruz ve kuru basım yapıyoruz. Piyasada bulunan en kaliteli organik salamura yaprak bizde olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca üretici olduğumuz için fiyatımızı minumum seviyede tutma gayreti içindeyiz.

Organik salamura yaprak özellikleri

  • Sadece taze salamura yaprak
  • İlaçsız ve kimyasal hiçbir maddeye bulaşmamış salamura yaprak
  • Organik sertifikalı salamura yaprak
  • En kaliteli ürünün uygun fiyata verildiği salamura yaprak
  • Organik sarma yaprağı

Taze yaprak siparişlerini mağaza bölümünden verebilirsiniz.

Manisa salamura yaprak siparişi vermek için mağaza bölümümüzü ziyaret edebilirsiniz. Instagram sayfamız olan @karaotorganik hesabını takip edebilirsiniz.

https://youtu.be/zzn6CCOuyFg

MANİSA SALAMURA YAPRAK” yazısında 2 düşünce

    • Admin diyor ki:

      Merhaba,
      Şimdilik salamura yaprak için fiyat veremiyorum. Elimizde salamura yaprak tükendi. Mayıs, Haziran ayından sonra yeni sezon ürünlerimiz olacaktır.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0