İZMİR İNCİRİ

Ülkemizin birçok bölgesinde incir yetişir. Ama en güzel incir Aydın-İzmir yöresinde yetişmektedir. İklim, doğa herşey incirin kaliteli olması için birleşmiş gibidir. Bu güzel doğanın içerisinde bir incir türü vardır ki diğerlerinden daha fazla etrafına ışık saçar. İncirlerin en özeli, kalitelisi Bardacık inciri veya diğer adıyla izmir inciri. Birçok insanın Bardacık incirinden haberi olmaması oldukça üzücüdür. Türkiye’nin her yerine ürün göndermemi en çok teşvik eden en önemli ürün Bardacık inciridir. Biz bardacık incirinin içerisinde yetiştiğimiz için herkesin bildiğini düşünüyordum. Sonradan fark ettim ki ülkemizde birçok kişinin Bardacık incirinden haberi yok. Bu eşsiz lezzeti insanlara tanıtmam gerektiğini fark ettim. İzmir’de Bardacık inciri çok ünlüdür. İzmirliler bardacık dışında taze inciri pek sevmezler. Ama bu eşsiz lezzetin sadece İzmir’de kalmaması gerektiğini düşündüm. Bardacık inciri ile ilgili yazmış olduğum birçok yazım sayesinde izmir inciri isteyenler çoğaldı. Sipariş vermek isteyenlere Bardacık incirine yönlendirmeye çalıştım. Şimdi size “Bardacık inciri nedir, diğer incirlerden farkı nedir. Bardacık inciri nasıl olur” gibi soruları cevaplayacağım. Bardacık inciri taze ve kuru olarak tüketilebilir. Özellikle taze bardacık çok ünlüdür. Sapı uzun, gövdesi çatlak gibi olur. İçi kırmızı, ballı incirdir. Taze bardacık yazın 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde gelip geçmektedir. Sonrasında bardacık inciri kuru olarak tüketilebilir. Taze bardacık harika bir görüntüye sahiptir. Ama bardacık kurumaya başlayınca biraz koyulaşır. Rengi diğer incir türlerine göre biraz daha koyulaşır. Ama içindeki kalite, bal aynı şekilde kalır. Hatta daha olgunlaşır, güzelleşir.

Neden Karaot Köyü’nden Bardacık inciri almalıyım?

  • Karaot Köyü Türkiye’nin tek organik köyüdür. Köyümüzde bulunan toprakların birçoğu kimyasal ilaç, gübre ile tanışmamıştır.
  • Köyde üretim yapanlar yerel tohum ve organik tarımın en büyük destekçileridir. Yerel tohumun yaygınlaşması için çaba sarf ediyorlar.
  • Dağlık bölgede bulunan incirler daha kaliteli olmaktadır. Karaot Köyü dağın eteğindedir.
  • İncirlerin bandırma işlemleri defne yaprağı ile yapılmaktadır. (Birçok üreticinin incirleri beyazlatmak için kimyasal hap, ilaç kullanıldığı bilinmektedir. İnsanlarda beyaz ve büyük incir algısı oluşturulmuştur.)
Uzun lafın kısası BARDACIK İNCİRİ yiyin. Kendinizi özel hissedin. Bardacık inciri siparişi vermek için aşağıdaki iletişim kanallarını kullanabilirsiniz. Tel= 0555 803 4131 Mail= karaotkoyu@gmail.com Whatsapp veya mesaj ile sipariş verebilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0