MAYASIL OTU / Basur (Hemoroit) Hastalığı için

Ürünlerimiz için tıklayınız

Basur ve hemoroit hastalığının en büyük düşmanı mayasıl otudur. Bu hastalığa yakalanan birçok kişi mayasıl otunu biliyordur veya bulmaya çalışıyordur.  Ancak mayasıl otu(basur otu) bulmak biraz zor iştir. Çünkü her yerde bulunabilecek bir ot değildir. Çünkü mayasıl otu (basur otu) ekilerek üretilebilecek bir ot değildir. Yabani bir bitkidir. Kasım-Aralık aylarında rakımı biraz yüksek ve belli bölgelerde kendiliğinden çıkar. Mayasıl otunun nerede çıktığını bilmeyen kişiler için bu otu toplamak oldukça zordur.

Mayasıl Basur Otu

Biz Karaot Köyü’nde organik ürünler üreten çiftçileriz. Köyümüzün bazı yerlerinde mayasıl otu(hemoroit otu) yıllardır yetişmektedir. Bu tarz hastalıklara yakalanan veya bazı hastalıklarda şifa bulmak isteyen köylülerimiz bu otu toplayarak kaynatıp içerlerdi. Çok faydalı olduğunu biliyorduk. Özellikle basur(hemoroit) hastalığına birebir geliyordu. Zamanla hemoroit hastalığının ülkemizde çok yaygın olduğunu farkettik. İzmir içerisinde birçok kişi bizden mayasıl otu(basur otu) isteğinde bulunuyordu. Şifa gören insanlar birbirine konuyu aktardıkça isteklerde çoğaldı.


Aslında şifalı bitki konusunda bizim bir bilgimiz yoktur. Biz sadece organik üretim yapan köylüleriz. Sadece ülkemizde bu hastalığı yaşayan birçok insan var. Hastalıktan kurtulmak için birçok yöntem deniyorlar ve çözüm bulmakta zorlanıyorlar. Mayasıl otu(basur otu) hastalığı bir hafta gibi kısa bir sürede rahatlatıyor ve iki – üç hafta içerisinde hiçbir sorun kalmayacak şekilde düzeltiyor. Bunları otu verdiğimiz birçok kişiden aldığımız geri bildirim sayesinde öğrendik. Türkiye’nin heryerinde hemoroit(basur) hastalığına yakalanan kişilere mayasıl otunu göndermek istedik.


Kasım-Aralık aylarında köyümüzün belli bölgelerinde yetişen mayasıl otunu topluyoruz. Güneşte kurutmaya bırakıyoruz. Kuruyan mayasıl otlarını bekleme odasına alıyoruz.
Bir dal mayasıl otunu yaklaşık 3-4 bardak su ile kaynatılabilir ve sabah-akşam bir bardak olacak şekilde içebilirsiniz.

KARAOT KÖYÜ ÜRETİCİLERİ

MAYASIL OTU

Karaot Köyü’nde yabani olarak yetişen mayasıl otlarıdır. Kurutma işlemi yapılır ve kuru halde gönderim yapılır. Gelen ürünü düzenli olarak çay şeklinde tüketebilirsiniz.

Aşağıdaki whatsapp telefonumuz üzerinden sipariş verebilir veya bilgi alabilirsiniz.

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0