YEŞİL KIRMA ZEYTİN (ÇEKİŞTE)

Yeşil kırma zeytin nasıl yapıyoruz. Daha doğrusu köyümüzde çekişte zeytin olarak bilinir. Ekim-Kasım aylarında yeni olgunlaşmış yeşil zeytinleri dallarından topluyoruz. Toplanılan zeytinlerin aynı gün içerisinde kırılması zeytinin daha kaliteli olmasını sağlar. Zeytin dalından toplandıktan sonra bekledikçe asit oranı yükselmeye başlar ve zeytin kalitesizleşir. Köyümüzde bütün evlerin büyük bahçeleri vardır. Bahçelerde ev ahalisi, komşular buluşurlar. Sohbet eşliğinde toplanan yeşil zeytinler kırılır. Yeşil zeytini kırma işlemi önemlidir. Zeytinde ufak miktarda bir yarık açmak gerekir. Eğer çok sert vurursanız zeytini ezebilirsiniz, çekirdeği içinden çıkarabilirsiniz. Yüzyıllardır gelen öğrenilmiş geleneklerimiz ile zeytinleri kırarız. Kırılan zeytinlerin bekletilmeden kavanozlara veya bidonlara alınması gerekir. Eğer geç kalınırsa zeytinlerde kararma olur. Kavanozlara zeytinler alındıktan sonra su ile kavanoz doldurulur. Hergün çekişte zeytinin suyunun değiştiriyoruz. Bu işlemi yaklaşık bir hafta civarında yaptıktan sonra zeytinin acılığı gidecektir. Eğer zeytinleri ilerde tüketmek istiyorsak suyun içerisine bir miktar kaya tuzu koyuyoruz ve suyunu değiştirmeden beklemeye alıyoruz. Zeytini yiyeceğimiz zaman bir hafta boyunca su değiştirme işlemini tekrar yapıyoruz ve acısını alıyoruz. Sadece köy halkımızın hazırladığı çekişte zeytin veya yeşil kırma zeytinlerden almak isterseniz kargo ile Türkiye’nin heryerine gönderebiliriz. Lütfen daha detaylı bilgi için www.karaotkoyu.com sitemizi inceleyiniz. NEDEN KARAOT KÖYÜ KIRMA ZEYTİNİ ALMALIYIM?
  • Üreticiden direk alacaksınız. (Dalından toplayan kişi ile irtibat kurabilirsiniz)
  • Ürünü size gönderen kişi; kendi tarlasından özenle toplayıp, hazırlayıp size gönderecektir.
  • Ege’nin dağlık bölgesinde olan köyümüz sayesinde dağ zeytini yeme fırsatı yakalayacaksınız.
  • Türkiye’nin toprak kalitesi bozulmamış nadir köylerinden biri olan Karaot Köyü’nde yetişmiş ürünlerden alacaksınız.
  • Karaot Köyü’nde üretim yapan köylülerin çok büyük çoğunluğu organik şartlara uygun üretim yapmaktadır. Sitemiz üzerinden doğal olmayan hiçbir ürün satılmamaktadır. %100 organik ve doğal olan zeytin evinize gelecektir.
  • Çiftçi ve köylüye direk katkı sağlayacaksınız.

Karaot Köyü Organik Ürünler

Üretici ile bütün detayları konuşabilir ve sipariş verebilirsiniz

05558034131

karaotkoyu@gmail.com

 

05558034131

  Organigiz   Karaot Köyü Organik

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0