DAĞ İNCİR / BARDACIK, MOR, AYDIN İNCİRİ

Köyümüzde dağ incir 3 çeşit bulunmaktadır. Bardacık inciri, sarı lop inciri, mor inciri siparişlerinizi bekliyoruz. Bütün taze incir çeşitlerinden de karma yapılarak gönderim yapılabilir. Dağ incirlerimiz oldu. Sizin için incir çeşitlerini ve özelliklerini anlatmaya çalışacağım. Köyümüz dağlık bölgededir. Bulunduğumuz bölgede 3 farklı incir türü vardır.
  • Sarı lop (Aydın inciri)
  • Bardacık inciri
  • Mor incir
Sarı lop dağ incir = Piyasada en fazla görülen incir türüdür. Tazesinin yanında kuru incir olarak da değerlendirilebilir. Genel olarak Aydın yöresinde üretilir. En lezzetlisi dağlık bölgelerde yetişen ve sulanmayan türüdür. Sarı lop incirin özellikle dağlık bölgede yetişen ve dağ inciri olarak bilinen türünü tercih etmek gerekir. Taze olarak bardacık ve mor incirden daha lezzetsiz olduğunu söyleyebilirim ama en yaygın tüketilen incir türüdür.           Bardacık dağ inciri = Ender bulunan incir türlerindendir. Genel olarak dağlık bölgelerde olmaktadır. Sap kısmı uzun, gövdesi çatlak şekildedir. İçi ballı ve tadı muazzamdır. Dağlık bölgelerde az miktarda bulunan incirdir. Sezonu kısa zamanda başlayıp bitmektedir. Aynı zamanda kuru incir olarak da değerlendirilebilir. Aydın yöresinde az bulunmaktadır. İzmir’in dağ köylerinde yetişir ve İzmir inciri olarak da bilinmektedir. Bardacık incirini yiyenler diğer incir türlerini zor yerler.   Mor dağ incir = Mor ve siyah arasında bulunan renge sahiptir. Tadı çok güzel ve ballıdır. Kabukları diğer incirlere göre daha incedir. Aydın sarı lop incirinden çok daha tatlı ve lezzetlidir. Mor incirin kurusu olmaz. Bu yüzden sadece taze incir olarak tüketilir. Bardacık incirine göre daha tatlı ve ballıdır. Damak zevkine göre değişmekle beraber bazı kişiler en iyi taze incir olduğunu söylemektedir. Genelde İzmir ve Aydın’da bulunur ve 100-150 yıllık ağaçladır. Kuru inciri işe yaramadığı için üreticiler tarafından son yıllarda dikilmemektedir.         Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında taze incir toptan satışlarımız vardır. Köyümüze gelip dalından toplayarak alabilirsiniz. İsteyenlere kargo ile taze incir gönderimi yapabiliyoruz. Taze incir sezonunda bizimle konuşup istediğiniz miktarlarda evinize kadar gönderim yapabiliyoruz.

Karaot Köyü Organik Ürünler

Üretici ile bütün detayları konuşabilir ve sipariş verebilirsiniz

05558034131

karaotkoyu@gmail.com

 

05558034131

  Organigiz   Karaot Köyü Organik

Karaot Köyü Üreticileri olarak görüşlerinizi ve düşüncelerinizi yazmanız bizi mutlu eder.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ana Sayfa
WhatsApp
Instagram
Alışveriş
0